Sivustakatsoja (kansilehdetn)
Ei saatavilla

Sivustakatsoja (kansilehdetön)

Moravia, Alberto

Sivustakatsojan perusasetelmana on isän ja pojan välinen kilpakosijatilanne. 35-vuotias ranskan kielen professori Edoardo eli Dodo asuu nuoren vaimonsa Silvian kanssa isänsä suuren huoneiston kahdessa huoneessa. Isä, kuuluisa tiedemies, on parhaillaan vuoteenomana luunmurtuman vuoksi. Odottamatta Silvia ilmoittaa muuttavansa pois kotoa, ja kun Dodo kysyy syytä, hän sanoo että hänellä on toinen mies. Ajan mittaan, näkemäänsä, kuulemaansa ja muistamaansa yhdistämällä, Dodo oivaltaa, että Silvian rakastaja on hänen oma isänsä.

Kuten monesti ennenkin, Moravia luonnehtii henkilöitään heidän seksuaalisen käyttäytymisensä kautta; hänen mukaansa näet juuri se on ihmisten todellisinta totuutta. Nyt hän tuo sen avulla esiin isän ja pojan täysin erilaisen elämänasenteen. Isä on aktiivinen, toimiva, itseensä uskova, elää siinä mitä tekee. Dodo taas on syrjästäkatsoja; hän katselee elämää ulkoapäin, tarkkailee muita ja pohdiskelee näkemäänsä. Mutta se mitä Dodo seksuaalisuudesta näkee ja kokee, auttaa häntä hahmottamaan maailman ja oivaltamaan paikkansa siinä.

Dodon mietteet, elämänasenne ja maailmantuska avartuvat edustamaan kokonaisen sukupolven tuntemuksia ja näkemyksiä. Samalla niistä kuvastuu kirjailijan ja taiteilijan työn ydin: eikö jokainen taiteen tekijä ole tavallaan elämän tarkkailija, suorastaan tirkistelijä, voyeuristi?

 

Kustantaja: Tammi / Keltainen kirjasto
Sidosasu: Kovakantinen
ean: Morsiv1988
Ilmestymisvuosi: 1988
Kirjastoluokka: 842 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.