HUOM, VERKKOKAUPPA-ASIAKKAAT!

Mikäli et ole saanut Rosebudin tilausvahvistusta vaan pelkästään maksuvahvistuksen Paytraililta, älä huolestu. Tilauksesi on tullut läpi, mutta roskapostisuodatin on todennäköisesti pyyhkinyt tilausvahvistuksen bittiavaruuteen.

Sivullisen ohjelma

Torstai 9.2. klo 17-18  Suuri suomalainen kuriositeettikirja (Warelia)

 

Heikki Nevala ja Mika Rautanen tulevat Sivulliseen kertomaan uutuuskirjastaan Suuri suomalainen kuriositeettikirja (Warelia, 2022). Ties vaikka temppujakin lavalla nähtäisiin, tervetuloa ihmettelemään omin silmin tai YouTubeen!

https://www.youtube.com/c/SivullinenStage

 

Suuri suomalainen kuriositeettikirja esittelee uskomattomia henkilöitä ja ilmiöitä runsaan sadan vuoden ajalta. Lukija pääsee tutustumaan suvereeneihin taiteilijoihin, kuten kahlekuninkaisiin ja -kuningattariin, päällään kävelijöihin, leijonankesyttäjiin ja vatsastapuhujiin. Esiteltävänä on myös eriskummallisia viihteen muotoja, kuten itsensä huvin vuoksi ristiinnaulitseminen, surmanajo ja musta teatteri. Rikas teos todistaa, että itsensä ylittäminen on mahdollista. Suomessakin on nähty taituruutta, sinnikkyyttä ja myönteistä hulluutta, jota ei omin silmin näkemättä uskoisi todeksi.

 

Heikki Nevala, FM, on helsinkiläinen tietokirjailija ja taikuri. Mika Rautanen, LL, on helsinkiläinen oikeuspsykiatrian erikoislääkäri.

 

Lauantai 11.2. klo 13-14   Erkki Tuomioja: Lievää voimakkaampaakin tyrmistystä. Poliittiset päiväkirjat 2003–2004 (Siltala) 

 

Vuosiin 2003-2004 tiivistyy paljon, kotona ja maailmalla. Vuosi 2003 alkaa traagisesti Yhdysvaltojen päätettyä hyökätä Irakiin. Ulkoministeri Tuomioja kiertää ja puhuu tiheääkin tiheämmissä kokouksissa, joissa Euroopan unioni jakaantuu sotaa vastustaviin ja puolustaviin. Tuomioja, kuten valtaosa kollegoistaan, on hyökkäystä vastaan. 

 

Eduskuntavaalit 2003 ovat tasaiset - ja katkerat. Keskusta voittaa, Paavo Lipponen väistyy. Tuomioja varautuu jättämään ulkoministerin tuolin mutta jatkaakin uudessa punamultahallituksessa. Kesällä roihahtaa poliittinen kriisi: pääministeri Anneli Jäätteenmäki eroaa. 

 

Tuomiojan päiväkirjat jatkuvat tiiviinä ja harvinaisen todistusvoimaisina. Hänen terävä näkökykynsä ja yhtä terävä kynänsä takaavat, että lukija pääsee lähituntumaan politiikan kulisseista - ja pysyy varmasti hereillä. 

 

Erkki Tuomiojaa haastattelee teoksen toimittanut valtiotieteen tohtori, historioitsija Veli-Pekka Leppänen

Rosebud Sivullisen ohjelma myös YouTubessa

Mikäli et pääse paikan päälle Rosebud Sivulliseen (Kaisaniemenkatu 5) seuraamaan ohjelmatarjontaamme, voit seurata sitä myös netin välityksellä. Sivullinen_Stage -kanava löytyy osoitteesta:

https://www.youtube.com/channel/UCoEzxiEO83elLbyVzSYS77A