Rosebud Citycenter

Rosebudin laajan valikoiman kauppa Makkaratalolla on sulkenut ovensa vuokrasopimuksen päättyessä. Viereinen lasten RB Mini laajentaa valikoimaansa ja kaikki tärkeät uutuudet ja suuret klassikot löydätte edelleen myös Asematunnelista. Aukioloajat ovat vanhaan tapaan arkisin 9-21, lauantaisin 10-18 ja sunnuntaisin 12-18. Kiitos kuluneista yhteisistä vuosista ja tervetuloa edelleenkin!

Sivullisen ohjelma

 

Ke 15.6.

17-18 Iida Rauma: Hävitys (Siltala)
18-19 Grimmin saduista Controliin (Art House)

Grimmin saduista Controliin käsittelee digitaalisten pelien ja kirjallisuuden monisyistä suhdetta - klassikoista kulttiteoksiin, Lovecraftista Dark Soulsiin ja Dyyni-kirjoista Dune-peliin. Pelit ovat kehittyneet monipuolisiksi tarinankerronnan välineiksi, jotka ammentavat runsaasti vaikutteita myös kirjallisuudesta. Yhdeksänhenkiseen tekijäjoukkoon kuuluu niin kirjailija, toimittaja, tutkija, pelikääntäjä kuin runoilijakin. Moniäänisen esseeteoksen ovat toimittaneet kirjailija Tuukka Hämäläinen ja tutkija Heidi Rautalahti.

 

To 16.6.

18-19.30 Uusi Historia ry: Ihmissuvun, yhteiskunnan ja ihmisen synty -kirja 

Kirja käsittelee Homo-suvun syntyä ja kehitystä yhteiskunnan ja varsinaisen nykyihmisen syntyyn noin 60 000 vuotta sitten. Se pyrkii vastaamaan aikamme polttaviin kysymyksiin mikä ihminen on ja mistä ihmislajin itsetuhoisuus johtuu. Kirja on ensimmäinen osa teossarjaa.


Ehdotus ihmiskunnan uudeksi historiaksi ja sen näkemykset perustuvat filosofi Matti Puolakan (1947-2018) elämäntyöhön. Ihmisen salaisuuden selvittämiseksi tarvitaan filosofian johtamaamonitieteisyyttä - historianfilosofiaa. Se on toistaiseksi puuttunut aihepiiriin liittyvästä keskustelusta. Koskela käy läpi empiirisiä tutkimustuloksia 1950-luvulta lähtien ja kommentoi tunnettuja tutkijoita ja kirjoittajia, mm. Frans de Waal, Richard Leakey, Glynn Isaac, Jared Diamond, Francis Fukuyama, Yuval Noah Harari sekä viimeisinä tulokkaina David Graeber ja David Wengrow.

 

Kirjailija Pertti Koskelaa haastattelee Otto Toivainen

 

Pe 17.6.

17-18 NVL:n kirjallisuussalonki Ääneen, kesäkuun teemana Pride
Kesäkuun salongissa keskustellaan queer-aiheista ja kirjallisuudesta, ja keskustelemassa ovat kirjailijat Taneli Viljanen, Dess Terentjeva ja Tiina Tuppurainen. Keskustelua vetää kirjallisuuden väitöskirjatutkija, kriitikko Joonas Säntti.

18.15-19 Juan Jacinto Muñoz-Rengel: Luulosairas palkkamurhaaja (Moebius) PERUTTU sairaustapauksen takia

 

Ke 22.6.

16-17 Wilkie Collinsin klassikkoromaanin Kuunkivi-suomennoksen julkkarit! Vesa Anttonen haastattelee suomentaja Mika Tiiristä (Arktinen Banaani)
17-19 Marco Kosonen: Bändilaboratorio (Like) Julkkarit! Elämänmakuinen historiikki legendaarisen Lepakkoluolan kuolemattomista bändeistä.

 

Sivullisen kesäkuun näyttely

Sivullisessa on uusi maalausnäyttely.

JOONA GEBRE s. 2007, asuu Helsingin Pukinmäessä. Esillä olevat kuvat on kaikki tehty spray-tekniikalla kankaalle. Aihemaailmana sarjassa on avaruus. Mukana on aikaan kuuluvasti yhteinen haasteemme korona.

Rosebud Sivullisen ohjelma myös YouTubessa

Mikäli et pääse paikan päälle Rosebud Sivulliseen (Kaisaniemenkatu 5) seuraamaan ohjelmatarjontaamme, voit seurata sitä myös netin välityksellä. Sivullinen_Stage -kanava löytyy osoitteesta:

https://www.youtube.com/channel/UCoEzxiEO83elLbyVzSYS77A