Perjantain huvila ja muita kertomuksia
10,00€ Osta
HUOM: Kirja on käytetty

Perjantain huvila ja muita kertomuksia

Moravia, Alberto

Italialaisen kertojamestarin herkullisia, taitavasti rakennettuja tarinoita, joista paljastuu millaisena mies näkee naisen.

Perjantain huvila sisältää 16 tarinaa, joista useimmat Moravia on kirjoittanut sellaisten nykyajan mesenaattien kuin valtion rautateiden, matkailualan yritysten ja maakuntahallitusten tilauksesta. Kirjailija sanoo kokeneensa tällaiset tilaukset kiinnostava haasteena; hänestä oli hauska kirjoittaa niitä ja hän toivoo lukijan nauttivan. Tilaustyötä tai ei, kertomukset ovat jäljittelemätöntä Moraviaa; hallitsevana teeman on naisen seksuaalisuus ja uskottomuus.

Verevyydessään ja elämänläheisyydessään kertomukset tuovat mieleen Decameronen. Jo niiden nimetkin herättävät halun lukea: ”Kirahvivaimo”, ”Kierosilmäinen nainen”, ”Mikä perhonen sinä olet”, ”Kokonainen Venus, painava kuin kulta”.

Niminovelli kertoo aviopari Stefanon ja Alinan kesästä vuokrahuvilassa meren rannalla. Vaimolla on rakastaja toisessa huvilassa, ja hän menee tätä tapaamaan joka perjantai. Stefano tietää asian, järjestely on sovittu. Silti kummassakin miehessä herää mustasukkaisuus ja se saa yhä väkivaltaisempia muotoja.

Seuraavassa tarinassa ”Tarjotin oven edessä” 18-vuotias Gian Maria on tullut vuoristohotelliin kirjoittamaan tragediaa. Mutta jotta voisi kirjoitta tragediaa, on elettävä se, ja sitä varten hän rakastuu hotellissa tapaamaansa keski-ikäiseen naiseen. Kaihoisasti hän seuraa naisen kyltymättömiä lemmenseikkailuja.

Viimeisessä kertomuksessa ”Latina Express” nuori mies karkaa äitipuolensa kanssa. Rahaa hankkiakseen he päättävät toimeenpanna junaryöstön, niin kuin sarjakuvissa, mutta yritys päättyy surkuhupaisasti.

Kustantaja: Tammi / Keltainen kirjasto
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789513096618
Ilmestymisvuosi: 1992
Kirjastoluokka: 842 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 1
Tilattavissa verkosta
Saatavilla käytettynä1
Ota yhteyttä (09) 611 290 tai [email protected]
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.