Garnethill

Mina, Denise

Ylistetyn ja palkitun nuoren dekkaristin ensimmäinen suomennettu teos. Denise Mina on rikoskirjallisuuden raikkaimpia tuulahduksia, koko genren uudistaja.

Minan Glasgow-trilogia alkaa shokeeraavasti: nuoren Maureen O’Donnelin poikaystävä Douglas on surmattu raa’asti. Ruumis löytyy Maureenin olohuoneesta. Maureen on tullut yöllä kotiin humalassa eikä muista tapahtuneesta mitään. Oliko murhaaja hänen asunnossaan jo kun hän tuli kotiin? Vai onko hän kenties itse murhaaja?

Maureen kärsii masennuksesta ja ahdistuksesta. Hän on ollut psykiatrisessa sairaalassakin hoidossa. Hänen perheensä on omituinen – äiti alkoholisti, veli huumediileri, sisarukset omahyväisiä ja ilkeitä. Pahin kaikista on Maureenin isä, ja Maureen toivoo, ettei tämä ihmishirviö tule koskaan takaisin hänen elämäänsä.

Murhaaja on vapaalla jalalla, eikä Douglas jääkään viimeiseksi uhriksi. Tapahtumat kiihtyvät kohti hurjaa loppuratkaisua. Lukija jännittää Maureenin puolesta ja toivoo ettei tämä joutuisi suurempiin vaikeuksiin...

Garnethill on jännittävä, nopeatempoinen ja hauska kirja. Lukija iloitsee seuratessaan miten herkkä ongelmakimppu Maureen nousee riipaisevien vaikeuksien kautta rikosten ratkojaksi, kostajaksi ja oikeuden vankkumattomaksi puolustajaksi.


"Rikos ja sen rangaistus nivotaan romaanissa taidokkaasti osaksi laajempaa yksilöpsykologista ja yhteiskunnallistakin kehityskaarta."
– Tommi Aitio, Helsingin Sanomat

"Garnethill on rajoja rikkova ja raikas tarina, joka tuo modernin tuulahduksen perinteisten yksityisetsivien ja keski-ikäisten poliisimiesten kansoittamaan brittidekkariin."
- Ari Haasio, Kainuun Sanomat

"Maureen on kaikessa omituisuudessaan ja ajoittaisessa surkeudessaankin mielenkiintoinen ja ihailtavakin henkilö, jonka puolesta täytyy jännittää ja jonka puolelle on pakko asettua. Kiinnostavaa saada tietää, mitä hänelle jatkossa tapahtuu."
- Tuulevi Ovaska, Länsi-Savo

"Garnethill on harvinaisen kliseetön kertomus hyväksikäytöstä, sosiaalisia epäkohtia terävästi mutta saarnaamatta käsittelevä, oikeasti jännittävä romaani. Hiljainen sarkasmi ja herkulliset, tuoreet kielikuvat ihastuttavat [...] Ja mikä parasta: Garnethill on trilogian ensimmäinen osa, joten tapaamme Maureenin uudelleen."
– Liisa Koskinen, Ruumiin kulttuuri

"Jännite säilyi kirjaimellisesti loppuun asti, sillä viimeiset rivit veivät pohjan kaikelta jeesustelulta ja pakottivat nauramaan. Hieno dekkari!"
– Brita Passi, Iltalehti

Kustantaja: LIKE
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789524711814
Ilmestymisvuosi: 2003
Kirjastoluokka: 842 Kaunokirjallisuus
Lajityyppi: Rikos ja jännitys
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2308Rikos

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 1
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.