Veitsi - Mietteitä murhayrityksen jälkeen

Rushdie, Salman

Salman Rushdien uusin kirja muistuttaa meitä sanojen ja taiteen voimasta.

Omaelämäkerrallinen, koskettava Veitsi on kertomus siitä, miten Rushdie selvisi murhayrityksestä yli kolmekymmentä vuotta fatwan langettamisen jälkeen.

Elokuun 12. päivänä 2022 Salman Rushdie joutui puukotuksen uhriksi astuttuaan lavalle puhujatapahtumassa Chautauqua-instituutissa New Yorkin osavaltiossa. Rushdien saamat vammat olivat hengenvaarallisia ja toipuminen kesti pitkään.

"Minun oli pakko kirjoittaa tämä kirja: tämä on tapani ottaa ohjat omiin käsiini siitä, mitä tapahtui ja vastata väkivaltaan taiteen keinoin", Rushdie on todennut.

Veitsi on vangitseva, intiimi ja toivoa antava kirja elämästä, menetyksistä, rakkaudesta ja peräänantamattomuudesta.

Salman Rushdie syntyi mumbailaiseen muslimiperheeseen vuonna 1947. Hän muutti jo varhaisella iällä Englantiin, suoritti tutkinnon historiasta ja työskenteli mainostoimistossa ennen kirjailijanuraansa. Läpimurtoteos Keskiyön lapset ilmestyi vuonna 1981, ja Rushdie sai siitä Booker-palkinnon, 1990-luvulla kirja valittiin kaikkien aikojen parhaaksi Booker-palkinnon voittaneista teoksista. Vuonna 2023 Time-lehti listasi hänet 100 vaikutusvaltaisimman ihmisen joukkoon maailmassa. Rushdien teokset ovat kautta linjan herättäneet valtaisaa ihastusta, mutta myös vihastusta. Saatanallisten säkeiden (1988) julkaisun jälkeen Iranin ylin johtaja julisti Rushdielle fatwan. Teoksissaan Rushdie yhdistää maagista realismia ja verevää historiankirjoitusta rikkaiksi kirjallisiksi monumenteiksi.

 

Kustantaja: WSOY
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789510503027
Ilmestymisvuosi: 2024

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen4
Rosebud Citycenter2
Rosebud Kaivopiha1
Rosebud Tiedekulma1
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio1
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.