Itä, länsi

Rushdie, Salman

Yhdeksän novellia idästä ja lännestä, niiden kuvitelluista eroista ja salatuista yhtäläisyyksistä.
Vähäpäinen riksa-ajuri haaveilee filmitähteydestä ja ilmaisesta radiosta. Hamletin hovinarri ajautuu murhanhimoisiin juonitteluihin. Profeetan hius syöksee rahanlainaajanperheen kiihkomielisyyden kurimukseen. Kolumbus liehittelee kuningatar Isabellaa, jonka haaveet ovat profetioita. Punatukkaisesta britistä tulee guru okkultismista kiinnostuneelle intialaiselle.

Salman Rushdien novellikokoelma kiepsauttaa nurin länsimaalaisen ajatuksen idästä satujen ja ihmeiden maana ja lännestä realismin kotina. Näissä yhdeksässä novellissa Intian helteinen arki kohtaa myyttisen lännen, kapitalismin ja Star Trekin ihmemaan, jossa todellisuus liukenee kovaa vauhtia fiktioon.
Itä, länsi on pistämätön osoitus Rushdien kahlitsemattomasta mielikuvituksesta; hän ei vedä rajaa idän ja lännen, kirpeän realismin ja pidäkkeettömän fantasian välille. Vain Rushdien on maailma, jossa on tilaa sekä viisumivaikeuksien kanssa taisteleville pakistanilaisnaisille ja elokuvasankareille, jotka astuvat ulos valkokankailta naisten vuoteisiin.

Kustantaja: WSOY
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789510205266
Ilmestymisvuosi: 1995
Kirjastoluokka: 845 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen2
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.