Voiton kaupunki

Voiton kaupunki

Rushdie, Salman

Booker-palkitun kirjailijan fantastisen lennokas paluu tarunhohtoiseen Intiaan.

Voiton kaupunki on maaginen pienoismaailma, eloisa kudelma Intian historiaa ja mytologiaa sekä leikkisää, taiturimaista kuvittelukykyä.

1300-luvun Intiassa pieni tyttö, Pampa Kampana, näkee äitinsä kävelevän liekkeihin. Niin leskinaisten kuului tehdä. Orvosta tytöstä varttuu ihmeidentekijä ja jumalten liittolainen, joka osaa kasvattaa siemenistä kokonaisen kaupungin. Pampa luo kuiskimalla sen asukkaille menneisyyden, mutta oikeutta ja valtaa hän jakaa erityisesti naisille. Huikean 247-vuotisen elämänsä aikana Pampa kylvää ympärilleen iloa ja edistystä, mutta ei voi estää ahneita vallanriistäjiä syöksemästä kaupunkiaan tuhoon.

Salman Rushdie syntyi Intiassa vuonna 1947 ja muutti jo lapsena Englantiin. Hän suoritti tutkinnon historiasta ja työskenteli mm. mainostoimistossa ennen kirjailijanuraansa. Läpimurtoteoksestaan Keskiyön lapset Rushdie sai Booker-palkinnon. Voiton kaupunki on Rushdien 15. romaani ja virtuoosimainen todiste tarinankerronnan voimasta. Teoksissaan Rushdie yhdistää maagista realismia ja verevää historiankirjoitusta rikkaiksi kirjallisiksi monumenteiksi.

 

Kustantaja: WSOY
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789510502990
Ilmestymisvuosi: 2024
Kirjastoluokka: 84.2 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.