Luka ja elämän tuli

Rushdie, Salman

Eräänä kauniina tähtikirkkaana yönä kaukaisessa Kahanin kaupungissa legendaarinen tarinankertoja Rashid Khalifa vaipuu uneen. Niin sikeään, ettei kukaan eikä mikään saa häntä enää hereille. Estääkseen isäänsä tyystin katoamasta ikiunen valtakuntaan 12-vuotias Luka lähtee vaaroja uhmaavallematkalle oppaanaan isän haamua muistuttava hahmo ja matkatovereinaan koira nimeltä Karhu sekä karhu nimeltä Koira. Lukan on kyettävä huijaamaan kokonaista mustasukkaisten jumalten armeijaa ja varastettava Tiedon vuorella roihuava Elämän tuli pelastaakseen isänsä hengen. Suoriutuuko poika liki mahdottomasta tehtävästään?

Salman Rushdie julkaisi kaksi vuosikymmentä sitten esikoispojalleen omistamansa fantasiaromaanin. Kekseliäästi polveileva Harun ja Tarinoiden meri miellytti kaikenikäisiä lukijoita ja loi Rushdien maineen yhtenä aikamme merkittävimmistä faabelikirjailijoista. 

Teoksen itsenäinen jatko-osa Luka ja Elämän tuli sijoittuu samaan yltäkylläisen rikkaaseen mielikuvitusmaailmaan. Verbaalisen nokkelassa tarinassa, joka on kuin tehty viihdyttämään virtuaalipelimaailmoihin vihkiytyneitä, myytit ja magia ottavat hengästyttävästi mittaa toisistaan.

 

Kustantaja: WSOY
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789510375396
Ilmestymisvuosi: 2010
Kirjastoluokka: 84.2 Kaunokirjallisuus
Lajityyppi: Scifi, kauhu ja fantasia

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen2
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria1
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 2
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.