Maailma ei ole valmis. Tarvitaan enemmän kirjoja.

Meiltä löydät erittäin kattavan valikoiman tietoa ja kaunoa. Uutuuksia, klassikoita ja harvinaisuuksia. Tätä lukiessanne hyllyissämme on yhteensä 48 948 eri kirjanimikettä. Näistä on esillä Citycenterissä 6 836, Kaisaniemen Sivullisessa 38 297 nimikettä, Mariankadun kaupassamme 5 987 nimikettä, Kaivopihan kaupassamme 7 095 kirjaa ja Kuopion kaupassamme 5 719 kirjaa. Tule tekemään löytöjä!


Rosebud somessa

        


LukusuosituksetRosebud - Ajankohtaista

Sivullisen ohjelma

To 1.6. klo 16.30–18.30

Löytöretki Baltiaan

Sivullisen pienessä Baltian suurkeskustelussa:

klo 16:30 Jukka Korpela: Muinais-Venäjän myytti — Kiovan Rus, Ukraina ja vanhan Venäjän historia (Gaudeamus)

klo 17–17:30 Jenni Kallionsivu: Firma maksaa – Löytöretki Latviaan (Rozentals-seura r.y.)

klo 17:30 Vilnan pokeri: kirjallisuustutkija Jūratė Čerškutėa ja Sofi Oksanen keskustelevat Ričardas Gavelisin klassikko-teoksesta Vilnan pokeri (Siltala)

”Vilnan pokeri on mestariteos, joka kertoo neuvosto­järjestelmän absurdista todellisuudesta Liettuassa: Ričardas Gavelisin kafkamainen, postmoderni romaanimosaiikki huumaa ja hypnotisoi. – – Kirjailijan kaleidoskooppi pyörittää esiin voimakkaita, tunteisiin käyviä visioita, jotka jättävät lähtemättömän jäljen aivokuoreen. Ja se jos mikä, on hyvin kirjallisuuden merkki.” – Toni Jerrman, Helsingin Sanomat

"Professori Jukka Korpela osoittaa, että Moskovan piti keksiä jo vuosisatoja sitten hyvä tarina oikeuttaakseen valtansa." Ville Ropponen, Helsingin Sanomat

"Tutustumalla Latviaan ja latviaan tulee kurkistaneeksi myös suomalaisten menneisyyteen: siihen, mikä meitä yhdistää ja erottaa. Hyväntuuliset tarinat yhdistelevät niin historiaa, kansatiedettä kuin kirjoittajan omia havaintojakin. Matka kulkee Riian kadunnimistä liiviläisten kesäjuhlien kautta villihevosten pariin." Rozentals-seura r.y.

Ma 5.6. klo 17

Paratiisi on täällä ettekö te näe (Basam Books)

JULKKARIT!

Riikka Szalain romaani on herkkä kertomus haaveiden kohtaamisesta ja kohtaamattomuudesta, elämän uudelleen järjestelystä ja lämminhenkisestä majatalosta Unkarin yltäkylläisellä maaseudulla.

Szalaita haastatteelee Hannele Salminen. Riitta Leivo  esittää kirjan pohjalta tekemiään lauluja yhdessä Vesa Anttosen kanssa.

Ti 6.6. klo 17
Kirjanjulkkarit. Asko Keränen: Kuvia & sanoja vuosilta 1983-2023 

Frank Cray Publishing järjestää 22-pistepirkkojen Asko Keräsen taidekirjan "Kuvia ja sanoja vuosilta 1983-2023" julkistamistilaisuuden Rosebudin Sivullisessa, jonka yhteydessä myös Askon taidenäyttely ja Askon musisointia ystävien seurassa. Asko signeeraa kirjojaan ja häntä haastatellaan. Tervetuloa!

Ke 7.6. klo 17
Työ elää
JULKKARIT 

Työelämä eriytyy monin tavoin - murroksessa ovat ammatit, työmarkkina-asemat, kielelliset ja sukupuolten jaot sekä luokka-asemat. Eräänlaista pysyvyyttä edustaa vain työn tai sen puutteen suuri merkitys yhteiskunnassamme.

Tuija Koivusen, Markku Sippolan ja Harri Melinin toimittama Työ elää: Murroksia, trendejä ja muutoksen suuntia Suomessa esittelee ensimmäistä kertaa tutkimukseen perustuvan laaja-alaisen kokonaiskuvan suomalaisesta työelämästä. 

Teoksessa tarkastellaan muun muassa työmarkkinapolitiikan ja sopimuskäytäntöjen murrosta sekä työelämän laatua ja työhyvinvointia. Samalla selviää, millaista työtä jää ansiotyön marginaaliin ja millaiset uhkat ja mahdollisuudet suomalaiselle työlle asettaa siirtymä jälkifossiiliseen aikakauteen.

Tilaisuudessa kommenttipuheenvuoron esittää Juha Äkräs (M.Sc. Eng, Executive in Residence at Aalto University School of Business), jolla on yli kahden vuosikymmenen kokemus työelämästä johtamisen näkökulmasta. 

To 8.6. klo 17.30
Muuttuuko lukeminen? - Keskustelutilaisuus

Lukeminen on suomalaisille rakas ja tärkeä harrastus. Taivaalla näkyy kuitenkin synkkiä pilviä: älylaitteet nakertavat aikaa ja keskittymiskykyä ja nuorten lukutaito ja -harrastus ovat vahvasti jakautuneet. Minkälaisessa lukukulttuurissa elämme tällä hetkellä? Miten nyt luetaan, ymmärretään ja tulkitaan luettua?
Kritiikki näkyy! -hanke ja Suomen arvostelijain liitto järjestävät keskustelun lukemisesta Kulttuurin after work -keskustelusarjassa.
Mukana ovat lukija ja kirjailija Kyösti Hagert, kirjailija ja kirjoittamisen opettaja Siri Kolu ja toimittaja ja kirjailija Tuija Siltamäki. Keskustelun vetää kirjallisuuskriitikko Vesa Rantama.
Kirjakauppa Sivullinen tarjoaa 10% alennuksen kirjoista tapahtumaan osallistuville.
Tilaisuudessa on pientä tarjoilua.

Rosebud Sivullisen ohjelma myös YouTubessa

Mikäli et pääse paikan päälle Rosebud Sivulliseen (Kaisaniemenkatu 5) seuraamaan ohjelmatarjontaamme, voit seurata sitä myös netin välityksellä YouTube-kanavallamme: Sivullinen_Lava

Tapahtumista jää tallenteet katsottavaksi jälkikäteen.