Ahdistunut sukupolvi

Haidt, Jonathan

Tässä kirjassa Jonathan Haidt esittelee, kuinka lasten ja nuorten ahdistuneisuus- ja masennustapaukset ovat moninkertaistuneet samanaikaisesti monissa maissa. On syntynyt nuorten mielenterveyshäiriöiden epidemia. 


Tämän jälkeen hän kertoo, miten lapsen tulee kasvaa kehittyäkseen menestyväksi aikuiseksi. Olennaisinta on leikkiin perustuva lapsuus. Leikkiin perustuva lapsuus alkoi heiketä jo 1980-luvulla erilaisten viihdykkeiden lisääntyessä ja vanhempien suojatessa lapsiaan yhä enemmän. 2010-luvun alussa ”puhelimeen perustuva lapsuus” syrjäytti aikaisemman kasvatuksen. Lapsuus johdottui uudelleen ennen kaikkea koukuttavien älypuhelinten ja sosiaalisen median seurauksena. Ne aiheuttivat lapsissa ja murrosikäisissä univajetta, henkilökohtaisten kontaktien vähenemistä ja heikkenemistä, addiktiota, itsensä vertailua muihin, eristyneisyyttä, perfektionismia ja paljon muuta. 

Nykyisen sukupolven lapset ja murrosikäiset kasvoivat erilaisiksi kuin aikaisemmin. Ennen kaikkea heidän ahdistuneisuutensa ja masennuksensa laajeni epidemiaksi. Heistä tuli Ahdistunut sukupolvi. 

Lopuksi kirjassa hahmotellaan, miten epidemiaa vastaan voidaan taistella ja miten lapset voidaan auttaa kasvamaan leikkiin perustuvassa maailmassa. 
Jonathan Haidt on maineikas New York Universityssa työskentelevä sosiaalipsykologi. 

Kustantaja: Terra Cognita
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789527367377
Ilmestymisvuosi: 2024
Kirjastoluokka: 17.3

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen10+
Rosebud Citycenter3
Rosebud Kaivopiha2
Rosebud Tiedekulma2
Rosebud Maria1
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.