Maailma ei ole valmis. Tarvitaan enemmän kirjoja.

Meiltä löydät erittäin kattavan valikoiman tietoa ja kaunoa. Uutuuksia, klassikoita ja harvinaisuuksia. Tätä lukiessanne hyllyissämme on yhteensä 54 497 eri kirjanimikettä. Näistä on esillä Citycenterissä 8 390, Kaisaniemen Sivullisessa 43 379 nimikettä, Mariankadun kaupassamme 5 343 nimikettä, Kaivopihan kaupassamme 9 497 kirjaa ja Kuopion kaupassamme 5 725 kirjaa. Tule tekemään löytöjä!


Rosebud somessa

        


LukusuosituksetRosebud - Ajankohtaista

Sivullisen ohjelmaa helmikuussa

Pe 23.2. klo 17

Sivullisen dekkari-ilta

Vuoden johtolanka 2024 -palkinnon voittaja Kale Puonti ja  Vuoden esikoisdekkari -kunniakirjan saaja Rebekka Härkönen keskustelevat teoksistaan Sivullisen lavalla. Puontin Fadi on viides osa Helsingin huumepolisiin työstä kertovaa Pasilan myrkky -dekkarisarjaa. Härkösen dekkarisarjan avausosassa Prinsessamekko vallan likaisissa leikeissä ryvettyvät raskaimmin kaikkein viattomimmat. 

La 24.2. klo 15
Jukka Parkkari: Paperitiikerit (Arktinen Banaani) JULKKARIT

Jukka Parkkarin vastavakoilua käsittelevän kirjasarjan 16. teos Paperitiikerit jatkaa hänen asiatietoihinsa perustuvaa fiktiivistä kuvausta, mitä kenties olisi voinut tapahtua. Jännitys ja huumori siivittävät jälleen kiivasta menoa tällä kertaa pohjoisessa armeijan Rovajärven harjoitusalueella.
Nimi Paperitiikerit viittaa kiinalaiseen näkemykseen muista "suurvaltoina itseään pitävistä maista". Lännellä on kellot, mutta heillä on aikaa. Kuvioihin ovat lisäksi sotkeutuneet niin suomalainen seurapiirikaunotar kuin Venäjän sektorinjohtaja Muumipeikko-operaatiollaan.
Jukka Parkkari on Valtion tiedonvälityspalkinnon saanut kokenut lehtimies, päätoimittaja ja kirjailija. Tilaisuudessa häntä haastattelee toimittaja Vesa Anttonen. Jukka Parkkari signeeraa teosta, jonka voi tilaisuudessa hankkia edulliseen hintaan. Mielenkiintoisessa, keskustelua herättävässä tapahtumassa on pientä tarjoilua.
Lämpimästi tervetuloa kaikille avoimeen tilaisuuteen!  

Ti 27.2. klo 17
Juha Meriläinen: Putinin alttaripoika (Otava) 

Venäjän hyökkäyssota Ukrainaan paljasti Kremlin ja ortodoksisen kirkon kiinteän liiton. Putin on perustellut Venäjän ja Ukrainan ykseyttä yhteisellä uskolla ja traditiolla. Kirkon johtaja patriarkka Kirill vannoo, että käynnissä on sota syntiä ja läntisiä arvoja vastaan.
Venäjän hyökkäyssodan taustalla vaikuttaa uskonnolliseen nationalismiin pohjautuva maailmankuva. Kirja kuvaa, miksi uskonnolliset myytit ovat niin keskeisiä Putinin Venäjällä ja kuinka kirkon johtajista tuli maallisen vallan alttaripoikia. Teos voitti Lauri Jäntin tietokirjapalkinnon 2024.

Ke 28.2. klo 17
Jukka Rislakki: Tiedustelu ja vakoilu (Docendo)

Vakoiluraamattu varjomaailman asiantuntijalta. Aihepiiriä vuosikymmeniä tarkasti seurannut Jukka Rislakki on kirjoittanut perinpohjaisen teoksen vakoilun historiasta, nykyhetkestä ja tulevaisuudesta. Hän esittelee kattavasti alan keskeiset toimijat, toimintatavat ja legendaariset vakoojat niin Suomessa kuin kansainvälisesti. Jukka Rislakki on entinen HS:n toimittaja ja kirjeenvaihtaja, joka kirjoittanut muun muassa vakoiluromaaneja ja tietokirjoja. Jälkimmäisiä on julkaistu Suomen lisäksi Baltian maissa, Ukrainassa ja Yhdysvalloissa. Rislakki oli Tieto-Finlandia-ehdokas vuonna 1997. 

To 29.2. klo 17
Kimmo Svinhufvud: Ohjauksen ydin (Art House) JULKKARIT

Miten luottamus rakennetaan? Onko ajattelua mahdollista muuttaa? Mitä ohjaaja ja ohjattava todella haluavat?

OHJAUKSEN YDIN on monipuolinen kirja ohjauksesta ja antaa käytännön eväitä niin esihenkilöille, opettajille, vanhemmille kuin muille ohjausta työssään tekeville. Kirja auttaa ymmärtämään ohjauksen taustalla vaikuttavia toimintamalleja, maailmankuvia ja ihmiskuvaa. Onnistuneen ohjauksen edellytys on toimijuuden kasvattaminen ja ohjaajan roolin omaksuminen. Joskus rooli annetaan, joskus se pitää ottaa.
KIMMO SVINHUFVUD on dosentti ja kirjoittamisen opettaja Helsingin yliopistossa. Svinhufvudia haastattelee Elina Pallasvirta. 

Ti 5.3. klo 16
Satu Lidman: Kaikkien oikeus liikkua JULKKARIT

Liikunta kuuluu kaikille, mutta käytännössä tämä ei aina toteudu. Millaisia esteitä liikkumisen tiellä on ja miten niitä voi purkaa? Miten voimme yhteiskuntana huolehtia siitä, että liikunnan hyödyt ja ilo jakautuvat mahdollisimman tasaisesti?
Tervetuloa Satu Lidmanin teoksen Kaikkien oikeus liikkua. Kohti sukupuoli- ja kehotietoista liikuntakulttuuria julkistustilaisuuteen. Kirjailijan kanssa liikuntakulttuurin onnistumisesta, mahdollisuuksista ja haasteista keskustelevat Lilja Grönroos, LitM, Kalle Rantala, FM ja Pauliina Lius, seksuaaliterveys- ja seksuaaliväkivaltatyön asiantuntija 

Tilaisuudet myös striimataan Sivullisen YouTube-kanavalle. 

Rosebud Sivullisen ohjelma myös YouTubessa

Sivullinen on 1300 neliön ja 50 000 nimikkeen kirjakauppa Kaisaniemenkatu viidessä Helsingissä. Sivullisessa järjestetään päivittäin kirjallisia tapahtumia. Voit seurata sitä myös netin välityksellä YouTube-kanavallamme: Sivullinen_Lava

Tapahtumista jää tallenteet katsottavaksi jälkikäteen.