Tsingis-kaani ja modernin maailman synty

Weatherford, Jack

Antropologi Jack Weatherfordin vuonna 2004 ilmestynyt Genghis Khan and the Making of the Modern World on lukukokemus, joka askarruttaa. Kuinka hän voi väittää, että mongolivaltakunnan luonut ja miltei koko maailman valloittanut, usein barbaarina pidetty kaani olikin renessanssin airut, uskonnonvapauden edelläkävijä ja modernin maailman syntyä ennakoiva esitaistelija?

Kirjassaan Weatherford sanoutuu irti perinteisistä käsityksistä modernin maailman synnystä ja eurooppalaisuuden merkityksestä maailman kulttuuriperinnölle. Weatherfordin esittämä näkemys on, että muutos kohti modernia maailmaa alkoi keskiajalla juuri mongolien vaikutuksesta.

Esipuheen ja jälkisanat on kirjoittanut filosofian tohtori ja folkloristiikan dosentti Lauri Harvilahti. Hänen erikoisaloihinsa kuuluu suullisen ja kirjallisen kertomarunouden tutkimus, kulttuuri-identiteetin kysymykset, arkistotutkimus ja kulttuuritieteiden tutkimushistoria. Tätä nykyä Harvilahti toimii vapaana tutkijana työsarkanaan itäisen Euraasian suulliset eepokset sekä mongolien ja turkkilaiskansojen varhaiset kirjalliset muistomerkit. Kirjan on suomentanut Eila Salomaa.

 

Kustantaja: Rosebud/Umpihanki/Voima
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789527313626
Ilmestymisvuosi: 2022
Kirjastoluokka: 98.18
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2312uutuustieto

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen7
Rosebud Citycenter3
Rosebud Kaivopiha3
Rosebud Tiedekulma4
Rosebud Maria1
Rosebud Kuopio2
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.