Maailma ei ole valmis. Tarvitaan enemmän kirjoja.

Meiltä löydät erittäin kattavan valikoiman tietoa ja kaunoa. Uutuuksia, klassikoita ja harvinaisuuksia. Tätä lukiessanne hyllyissämme on yhteensä 47 687 eri kirjanimikettä. Näistä on esillä Citycenterissä 6 510, Kaisaniemen Sivullisessa 36 988 nimikettä, Mariankadun kaupassamme 6 030 nimikettä, Kaivopihan kaupassamme 6 292 kirjaa ja Kuopion kaupassamme 5 705 kirjaa. Tule tekemään löytöjä!

LukusuosituksetRosebud - Ajankohtaista

Kaivauksia alitajunnan avaruudesta -näyttely

Sonja Sidoroffin keramiikkaa esillä Sivullisessa 18.3. saakka.
Niitä on koko ajan ja kaikkialla. Muotoja ilman tarkoitusta. Värejä ilman kontekstia. Materiaaleja, jotka eivät tunnu itseltään. Väärintulkitsemisen kohtia, havaintoja ilman käsitteitä.
Tässä voi olla jokin muinainen instrumentti. Soittamiseen, kidutukseen tai molempiin. Tuossa ehkä myrskypilvestä eristetty näyte. Tuo on luultavasti keihästetty sydän tai sen kaltainen. Tästä on kuoriutunut jotain mekaanista elämää. Tämä on mahdollisesti varastettu sielu, pehmeys ja herkkyys paketoitu kovuuteen.
Veistoksia saa koskea, käännellä, katsoa, käsitellä, tunnustella, kuunnella, haistella, tulkita ja käsitteellistää.

 

Äänimaisema Heikki Savolainen

Sivullisen ohjelma

 

 

 

Ma 20.3. 17–18

Zavidovo-vuoto ja muita järkytyksiä

Onko elämämme suunniteltua vai sattumien tulosta? Tätä kysyy Elina Sanan kirja. Tämä mielenkiintoinen elämäntarina kertoo suurista järkytyksistä, mutta myös ihmeistä ja onnistumisista.

 

Moneen kertaan palkittu tietokirjailija, tutkija ja ihmisoikeusaktivisti Elina Sana tekee tässä kirjassa "kuolinsiivoustaan" ja perkaa muistoja, kohtaamisia, iloja ja suruja.

 

Haastattelijana toimii politiikan toimittaja Unto Hämäläinen. Keskustelua käydään mm. lehdistön vapaudesta ja toimittajan lähdesuojasta presidentti Kekkosen aikaan. 

 

 

Ti 21.3. klo 17.30–19

Minne unohtui ihmisoikeusperustainen feministinen ulkopolitiikka?

Minne unohtui ihmisoikeusperustainen ja feministinen ulkopolitiikka? Miksi Turkin ja Iranin ihmisoikeusloukkauksista vaietaan?

Suomi pitää itseään mielellään ihmisoikeuksien mallimaana globaalisti ja ihmisoikeudet on kirjattu keskeisenä arvona Suomen ulkopoliittisissa linjauksissa. Onko ihmisoikeusperustaisessa ulkopolitiikassa tapahtunut muutoksia Venäjän hyökkäyssodan seurauksena Euroopan turvallisuuspoliittisen tilanteen muututtua? Onko Suomen Nato-prosessi muuttanut sitä, mistä globaaleista ihmisoikeusloukkauksista on sopivaa puhua myös Euroopan kontekstissa esimerkiksi Turkin suhteen? Miksi Iranin kansannousu kiinnosti eurooppalaista julkista keskustelua vain hetken ja nyt iranilaisten tuntuu olevan vaikea saada ääntänsä kuuluviin?

Muun muassa näistä keskeisistä kysymyksistä keskustelevat yhdessä Vasemmiston kansanedustajaehdokkaat Gashaw Bibani (Uusimaa) ja Veronika Honkasalo (Helsinki) Helsingin apulaispormestari Paavo Arhinmäen johdolla.

 

Paikalla myös Oud- soittaja. Tarjolla pientä purtavaa.

Tapahtuma Facebookissa

 

Ke 22.3. klo 17

Sävelsinkö – Minna Lindgren (Teos) JULKKARIT

Kustannustoimittaja Jussi Tiihonen haastattelee tilaisuudessa Lindgreniä, ja muusikot Antti Tikkanen ja Iiro Rantala esiintyvät. Myynnissä on kaikkia Lindgrenin kirjoja.

Sävelsinkö kertoo Iina Suvirimpi -nimisestä tutkijasta, jonka väitöstutkimus säveltäjänero Paavo Keistiöstä takkuaa. Yhdeksänkymppisen Keistiön "jälkisarjallisesta lineaaristen pylväiden musiikista" on jo lähtökohtaisesti vaikea keskustella luontevasti, mutta erityisen vaikeaksi analyysi käy, kun säveltäjä itse kieltäytyy ymmärtämästä musiikkiaan. Ovatko Keistiön puheet osoitus syvemmästä musiikillisesta ajattelust vai vanhuuden höperyydestä? Ymmärtävätkö tutkija ja taiteilija lainkaan toisiaan? Yliopistolta tukea ei heru, sillä jatkuvien muutospaineiden alla oleva humanistinen tiedekunta näyttää kuihtuvan kuoliaaksi.

Sävelsinkö on viisas ja humoristinen teos ihmisten keskinäisen ymmärtämisen vaikeudesta ja siitä, kuinka eri tavoin kokonaista elämäntyötä voidaan katsoa.

 

Tapahtuma Facebookissa

 

 

To 23.3. klo 17

Sivistykseen, ja erityisesti kirjallisuuteen ja kirja-alaan, pureutuva vaalitentti Kaisaniemenkadun Rosebud Sivullisessa.

Lavalla neljä kansanedustajaehdokasta: Simon Granroth (RKP), Eveliina Heinäluoma(SDP), Mari Holopainen (Vihr.), Minja Koskela (Vas.) ja Sari Sarkomaa (Kok.). Moderaattorina tietokirjailija ja Kansalliskirjaston entinen johtaja Kai Ekholm.

Ja mistä keskustellaan? Aiheina ainakin nämä:

- suomen kieli

- lukutaito, lasten ja aikuisten lukeminen

- kirjallisuus ja kirjamyynti

- Suomessa julkaistun kirjallisuuden kehityssuunnat ja myynnin suuntaukset

- kirja-alan muutokset (alustatalous, äänikirja)

- englannin ylivalta, suomen kielen tulevaisuus

Tapahtuma Facebookissa

 

Su 26.3. klo 15–17

Ville-Juhani Sutisen valokuvakirja Lomostalgia julkaistaan kirjakauppa Rosebud Sivullisessa sunnuntaina 26.3. klo 15. 

ille-Juhani Sutinen tunnetaan tuotteliaana kirjailijana ja suomentajana. Hän on kuitenkin myös ahkera valokuvaaja. Kirjan kuvat on kuvattu vanhoilla neuvostoliittolaisilla amatöörikameroilla eri puolilla maailmaa tyyliin, jota kutsutaan ”lomotyyliksi”: valovuotoja, valotusvirheitä, epäterävyyttä, päällekkäisvalotuksia ja filmimateriaalien tuottamia vääristymiä.

Lomostalgia on ennen muuta valokuvakirja, mutta kuvien tukena on essee, jossa Sutinen selvittää filmivalokuvaamisen ja nostalgian suhdetta. Mitä nostalgia on? Epäilemättä jotakin hyvin inhimillistä, mutta silti haitallista tai tarpeetonta – ei ole kauan siitä, kun nostalgia oli sairauden nimi. Entä onko Lomostalgia nostalginen teos? Ei. Mutta kysymys on jännitteinen.

Lomostalgian editio on 200 kappaletta. Jokainen nide sisältää numeroidun, kuitupaperille vedostetun hopeagelatiinivedoksen. Tavalliseen tapaan teos on (kuvasisusta lukuun ottamatta) painettu Bokeh-pajalla Maunulassa ja käsityönä sidottu.

 

Sutista haastattelee Antti Nylén.

Tapahtuma Facebookissa

 

La 1.4. klo 14 alkaen

Säästäväisen elämän Fingerpori – Julkkarit!

 

Kun kansa on väsynyt säästämiseen, se kaipaa lohtua, iloa ja kanssakulkemista. Säästäväisen elämän Fingerpori on Marttojen ja Fingerporin yhteinen löytölaari aiheen pariin.

Marttojen runsaassa vinkkikattauksessa ei lisätä kriisitunnelmaa vaan annetaan simppeleitä ohjeita siihen, miten turhia kuluja saa karsittua elämänlaadusta tinkimättä. Lisäksi pohdiskellaan, mikä ylipäätään riittää hyvään elämään.

Albumista löytyy kymmenittäin ennen julkaisemattomia strippejä. Hauskanpidon ohessa mukana on myös paljon yhteiskuntakritiikkiä fingerporilaiseen tyyliin. Säästäväinen elämä on myös päättäjien vastuulla.

Tapahtumassa ovat mukana kirjan tekijät Pertti Jarla ja Jarkko Lehtopelto sekä Marttaliiton Marianne Heikkilä ja Katri Pellikka. Heitä haastattelee Vesa Kataisto. Ohjelmassa lisäksi signeerausta ja säästäväistä tunnelmaa.

Tapahtuma Facebookissa

HUOM, VERKKOKAUPPA-ASIAKKAAT!

Mikäli et ole saanut Rosebudin tilausvahvistusta vaan pelkästään maksuvahvistuksen Paytraililta, älä huolestu. Tilauksesi on tullut läpi, mutta roskapostisuodatin on todennäköisesti pyyhkinyt tilausvahvistuksen bittiavaruuteen.

Rosebud Sivullisen ohjelma myös YouTubessa

Mikäli et pääse paikan päälle Rosebud Sivulliseen (Kaisaniemenkatu 5) seuraamaan ohjelmatarjontaamme, voit seurata sitä myös netin välityksellä. Sivullinen_Stage -kanava löytyy osoitteesta:

https://www.youtube.com/channel/UCoEzxiEO83elLbyVzSYS77A