Anselm Hollo - Beatnik planeettamatkalla

Ekholm, Kai

"Hollo ei ole suuren yleisön runoilija; hän on niitä, joita kutsutaan runoilijoiden runoilijaksi." - Tommi Parkko

Anselm Hollo oli maamme kansainvälisin, anglosaksiseen nykyrunouteen syvästi vaikuttanut runoilija, kääntäjä ja beat-sukupolven tulkki.

Beatnik planeettamatkalla kuvaa monipuolisen Hollon elämää ja runoutta 1960-luvulta 2000-luvulle, hänen merkitystään Yhdysvalloissa, laajaa verkostoa Allen Ginsbergistä Tom Raworthiin ja hänen uutteraa kirjallisen välittäjän työtään. Hollo oli runouden ristipölyttäjä, jota ihailtiin ja ylistettiin. Hän toimi yli 60 vuotta suomalaisen kirjallisuuden suurlähettiläänä ja etsi pienen maan runoilijoille uusia julkaisuväyliä.

Kai Ekholm on kirjoittanut tuoreen henkilökuvan Hollosta. Tekijät ovat saaneet käyttöönsä Hollon arkiston ja löytäneet siitä iloksemme erinomaisia aarteita. Rosebud julkaisee rinnakkaisteoksena Hannu Ylilehdon suomennoskokoelman Avaruudessa, Anselm Hollon runoja 1960-2010.

Monitaituri Hollon runot ovat yhä koskettavia ja kielellisesti nerokkaita. Uudet beat-sukupolvet tulevat kiittämään ja nauttimaan näistä teoksista.

 

Kustantaja: Rosebud/Umpihanki/Voima
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789527313602
Ilmestymisvuosi: 2022
Kirjastoluokka: 99.1 Elämäkerrat
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2312uutuustieto

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen10+
Rosebud Citycenter4
Rosebud Kaivopiha1
Rosebud Tiedekulma2
Rosebud Maria2
Rosebud Kuopio3
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.