Maailma ei ole valmis. Tarvitaan enemmän kirjoja.

Meiltä löydät erittäin kattavan valikoiman tietoa ja kaunoa. Uutuuksia, klassikoita ja harvinaisuuksia. Tätä lukiessanne hyllyissämme on yhteensä 49 202 eri kirjanimikettä. Näistä on esillä Citycenterissä 6 776, Kaisaniemen Sivullisessa 38 502 nimikettä, Mariankadun kaupassamme 5 977 nimikettä, Kaivopihan kaupassamme 7 054 kirjaa ja Kuopion kaupassamme 5 654 kirjaa. Tule tekemään löytöjä!


Rosebud somessa

        


LukusuosituksetRosebud - Ajankohtaista

Rosebud Sivullisessa Punk Up näyttely 1.6.-31.8.2023

Rosebud Sivullinen on osa Punkmuseon Punk Up -näyttelytilaa, joka leviää kesäksi ympäri Helsinkiä! Sivullisessa on esillä Kalle Pajamaan valokuvia Pertti Kurikan Nimipäivistä, jotka jokunen vuosi sitten edustivat Euroviisuissakin.

Punkmuseo raottaa arkistojaan! Eri puolilla Helsinkiä kesän ajan (1.6.-31.8.) toteutettavassa näyttelyssä on nähtävillä Punkmuseon arkistojen aarteita, valokuvista zineihin, kaikkea sellaista, joka tavalla tai toisella ilmentää punk-kulttuuria. Näitä voit bongailla kesän aikana eri puolilta Helsinkiä.
Useat yhdistävät punkin ainoastaan ("hirveään") musiikkiin, mutta musiikki oli ja on vain yksi osa punk-kulttuuria. Punk on paljon muutakin. Näyttely tarjoaa mahdollisuuden kurkistaa tämän yleisiä uskomuksia ravistelleen kulttuurin pintaan ja myöskin siitä syvemmälle. Ihmisiin, paikkoihin, aktiviteetteihin. Iloa, surua, ystävyyttä, yhdessä olemista ja yhdessä tekemistä.
Suomen Punkmuseon kannatysyhdistys ry:n (Punkmuseo) tavoitteena on saada perustettua punkkulttuuria tallentava, säilyttävä ja esittelevä tila, museo, Helsinkiin. Ennen omia tiloja jalkaudumme kaduille, kuten tässä näyttelyssä, ja varmaan myöhemminkin. Lisätietoja Punkmuseosta osoitteessa punkmuseo.fi ja sähköpostilla [email protected]

Katso täältä kaikki näyttelypaikat

Sivullisen ohjelma

Ma 5.6. klo 17

Paratiisi on täällä ettekö te näe (Basam Books)

JULKKARIT!

Riikka Szalain romaani on herkkä kertomus haaveiden kohtaamisesta ja kohtaamattomuudesta, elämän uudelleen järjestelystä ja lämminhenkisestä majatalosta Unkarin yltäkylläisellä maaseudulla.

Szalaita haastatteelee Hannele Salminen. Riitta Leivo  esittää kirjan pohjalta tekemiään lauluja yhdessä Vesa Anttosen kanssa.

Ti 6.6. klo 17
Kirjanjulkkarit. Asko Keränen: Kuvia & sanoja vuosilta 1983-2023 

Frank Cray Publishing järjestää 22-pistepirkkojen Asko Keräsen taidekirjan "Kuvia ja sanoja vuosilta 1983-2023" julkistamistilaisuuden Rosebudin Sivullisessa, jonka yhteydessä myös Askon taidenäyttely ja Askon musisointia ystävien seurassa. Asko signeeraa kirjojaan ja häntä haastatellaan. Tervetuloa!

Ke 7.6. klo 17
Työ elää
JULKKARIT 

Työelämä eriytyy monin tavoin - murroksessa ovat ammatit, työmarkkina-asemat, kielelliset ja sukupuolten jaot sekä luokka-asemat. Eräänlaista pysyvyyttä edustaa vain työn tai sen puutteen suuri merkitys yhteiskunnassamme.

Tuija Koivusen, Markku Sippolan ja Harri Melinin toimittama Työ elää: Murroksia, trendejä ja muutoksen suuntia Suomessa esittelee ensimmäistä kertaa tutkimukseen perustuvan laaja-alaisen kokonaiskuvan suomalaisesta työelämästä. 

Teoksessa tarkastellaan muun muassa työmarkkinapolitiikan ja sopimuskäytäntöjen murrosta sekä työelämän laatua ja työhyvinvointia. Samalla selviää, millaista työtä jää ansiotyön marginaaliin ja millaiset uhkat ja mahdollisuudet suomalaiselle työlle asettaa siirtymä jälkifossiiliseen aikakauteen.

Tilaisuudessa kommenttipuheenvuoron esittää Juha Äkräs (M.Sc. Eng, Executive in Residence at Aalto University School of Business), jolla on yli kahden vuosikymmenen kokemus työelämästä johtamisen näkökulmasta. 

Ke 7.6. klo 18
Ukrainan voitosta pysyvään rauhaan - miten? 

Keskustelutilaisuus, alustavat puheenvuorot:

1) Venäjän opposition tilanne ja tulevaisuus. Tuoreita uutisia kansainvälisen oppositioliikkeen kokouksesta Berliinistä / Irina Vesikko, Suomen venäjänkielisten demokraattisen yhteisön puheenjohtaja
https://www.facebook.com/VenajanDemokratianPuolesta

2) Mistä sodat johtuvat? Esihistorian näkökulma / Pertti Koskela, Uusi historia

3) Totuuskomission idea; pysyvä totuuskomissio jokaiseen oikeusvaltioon! / Pia Länsman, Uusi historia

Runoja sodan aiheuttamista tuntemuksista / Pekka Rapatti

https://humanpath.net/pyramidi/

Puheenjohtajana Heli Santavuori, Uusi historia. Yleisöpuheenvuorot lopuksi ja tarpeen vaatiessa alustavien puheenvuorojen välissä.

To 8.6. klo 17.30
Muuttuuko lukeminen? - Keskustelutilaisuus

Lukeminen on suomalaisille rakas ja tärkeä harrastus. Taivaalla näkyy kuitenkin synkkiä pilviä: älylaitteet nakertavat aikaa ja keskittymiskykyä ja nuorten lukutaito ja -harrastus ovat vahvasti jakautuneet. Minkälaisessa lukukulttuurissa elämme tällä hetkellä? Miten nyt luetaan, ymmärretään ja tulkitaan luettua?
Kritiikki näkyy! -hanke ja Suomen arvostelijain liitto järjestävät keskustelun lukemisesta Kulttuurin after work -keskustelusarjassa.
Mukana ovat lukija ja kirjailija Kyösti Hagert, kirjailija ja kirjoittamisen opettaja Siri Kolu ja toimittaja ja kirjailija Tuija Siltamäki. Keskustelun vetää kirjallisuuskriitikko Vesa Rantama.
Kirjakauppa Sivullinen tarjoaa 10% alennuksen kirjoista tapahtumaan osallistuville.
Tilaisuudessa on pientä tarjoilua.

Pe 9.6. klo 15.30
Signeeraustilaisuus: Ha-Joon Chang - Edible Economics: A Hungry Economist Explains the World

Ha-Joon Chang on tunnettu taloustieteilijä ja johtava taloustieteiden moniarvoisuuden puolestapuhuja. Hän on kirjoittanut useita kirjoja, jotka haastavat perinteisen viisauden ja tarjoavat vaihtoehtoisia näkökulmia talouteen ja kehitykseen.
Uusimmassa kirjassaan, Edible Economics: A Hungry Economist Explains the World, Chang käsittelee monenlaisia aiheita käyttämällä esimerkkeinä elintarvikkeita. Hän käsittelee myös suuria taloustieteen metodologisia ja eettisiä kysymyksiä, kuten talouden moniarvoisuuden tarvetta, vapauden todellista merkitystä talousteoriassa, hoitotalouden laiminlyöntiä taloustieteessä ja yrittäjyyden muuttuvaa luonnetta.
Chang saapuu Rosebud Sivullinen-kirjakauppaan signeeraustilaisuuteen pe 9.6. klo 15.30, mutta luennoi tätä ennen Helsingin yliopistolla, Metsätalolla salissa 1 klo 13:15-14:45.
Helsingin yliopiston tapahtumasivu: https://reses-argumenta.fi/?p=725 

Rosebud Sivullisen ohjelma myös YouTubessa

Mikäli et pääse paikan päälle Rosebud Sivulliseen (Kaisaniemenkatu 5) seuraamaan ohjelmatarjontaamme, voit seurata sitä myös netin välityksellä YouTube-kanavallamme: Sivullinen_Lava

Tapahtumista jää tallenteet katsottavaksi jälkikäteen.