Vuorilla ei ole herroja : Kaukasiasta ja sen kansoista

Laurén, Anna-Lena

Jylhiä vuoria, korkeaa taivasta ja kansanryhmien uskomatonta moninaisuutta - sitä on Kaukasia. Mutta aluetta vainoavat myös köyhyys, korruptio ja etniset jännitteet, jotka purkautuvat verisenä väkivaltana. Elokuussa 2008 syttynyt Georgian sota oli vain jäävuoren huippu. Vastaava sota olisi voinut syttyä useassa muussakin Kaukasian maassa. Koko alueen pinnan alla kuohuu.

Kaukasia kuuluu myös maailman kauneimpiin seutuihin, jota luonnehtivat ainutlaatuinen kielten ja kulttuurien moninaisuus, ylpeät kansat, ikivanhat perinteet ja vastentahtoisuus taipua auktoriteettien edessä.

Yleisradion kirjeenvaihtaja Anna-Lena Laurén on yksi harvoista länsimaisista toimittajista, jotka liikkuvat alueella säännöllisesti. Laurén on perehtynyt perusteellisesti konflikteihin, joita kytee Etelä-Ossetiassa, Abhasiassa, Ingu?iassa, Pohjois-Ossetiassa, T?et?eniassa, Dagestanissa ja Kabardi-Balkariassa. Tässä kirjassa hän matkustaa Venäjän alueilta Pohjois-Kaukasiasta Georgiaan. Hän tapaa ihmisiä heidän kodeissaan, pakolaisleireillä ja vuoristokylissä, kuuntelee ja analysoi.

Kirja esittelee maantieteellisen, poliittisen ja historiallisen kokonaisuuden. Se kertoo tarinan pienistä kansoista, joilla on ylväs historia, voimasta ja rohkeudesta, elämästä ja kuolemasta.

Alkuteos I bergen finns inga herrar - Om Kaukasien och dess folk (Söderströms) ilmestyy samaan aikaan suomennoksen kanssa.

Kustantaja: Teos
Sidosasu:
ean: 9789518512618
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2307Maat:Eurooppa

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.