Johnny Mitten & Ville-Valle rotkon reunalla

Liukkonen, Miki

Kuka on Silvia Classic ja mitä hänelle tapahtui? 

Aikansa rakastetuimpiin lastenkirjailijoihin kuulunut Classic saavutti kansainvälistä menestystä veikeillä Ville-Valle & Johnny Mitten -lorukirjoillaan Kuka vei Kurre-Oravan rukousnauhan ja Seikkailu luolassa, mutta hänen myöhempien vaiheidensa yllä lepää arvoituksen savuverho. 

 

Vuosien mittaan ja kirjasarjan kasvaessa Classicin kirjat muuttuivat synkemmiksi ja kokeellisemmiksi; hänen poikansa Henri Classic on kuvaillut niiden olevan täynnä ”nokista epätoivoa” ja ”pimeää katalaa hehkua”. 

WSOY julkaisee nyt Silvia Classicin viimeiseksi jääneen ja samalla kiistellyimmän teoksen Johnny Mitten & Ville-Valle rotkon reunalla, jossa hulvaton kaksikkomme matkaa mystisen Rotkon luokse todistamaan maailman yhteenpuristettua pahuutta ja kaikkien sairauksien kertymää. Luvassa on ”tihkusadetta ja teräspilviä, väljähtänyttä kahvia ja fibromyalgiaa, hyperventilaatiota, tinnitusta, kroonista keskushermostoborrelioosia ja mitä kaikkea!” Pitäkää hauskaa ja pakatkaa piknik-kori täyteen! 

Silvia Classic on julkaissut 16 rakastettua ja kummasteltuakin Johnny Mitten & Ville-Valle -lastenkirjaa ja opettavais-lohdullisen Stressivirsikirjan. Vapaa-aikanaan hän valmistaa hilloja ja käy asuntonäyttelyissä valheellisten identiteettien turvin. Hän on monelle tuttu WSOY:n syksyllä 2021 julkaisemasta Miki Liukkosen teoksesta Elämä: Esipuhe. 

Vain vaivoin runsaassa kolmessakymmenessä ikävuodessa Miki Liukkonen on ehtinyt kirjoittaa kunnioitettavan tuotannon, jossa kansainvälisen kokeellisen kirjallisuuden tuulet yhdistyvät suomen kielen virtuoosimaiseen hallintaan. Liukkosen kolme runokokoelmaa ja neljä romaania ovat täynnä tuhlailevia kielikuvia ja pakkomielteisiä ihmisiä, jotka yrittävät luovia tiensä hengissä nykyhetken halki. 

Kirjan on kuvittanut Ville Ranta. Ranta on Suomen tunnetuimpia ja palkituimpia sarjakuvantekijöitä. 

Kustantaja: WSOY
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789510485637
Ilmestymisvuosi: 2023

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen4
Rosebud Citycenter1
Rosebud Maria0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Kaivopiha2
Rosebud Kuopio1
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.