Maailma ei ole valmis. Tarvitaan enemmän kirjoja.

Meiltä löydät erittäin kattavan valikoiman tietoa ja kaunoa. Uutuuksia, klassikoita ja harvinaisuuksia. Tätä lukiessanne hyllyissämme on yhteensä 54 497 eri kirjanimikettä. Näistä on esillä Citycenterissä 8 385, Kaisaniemen Sivullisessa 43 375 nimikettä, Mariankadun kaupassamme 5 343 nimikettä, Kaivopihan kaupassamme 9 496 kirjaa ja Kuopion kaupassamme 5 721 kirjaa. Tule tekemään löytöjä!


Rosebud somessa

        


LukusuosituksetRosebud - Ajankohtaista

Sivullisen ohjelmaa helmikuussa

Ti 27.2. klo 17

Juha Meriläinen: Putinin alttaripoika (Otava) 

Venäjän hyökkäyssota Ukrainaan paljasti Kremlin ja ortodoksisen kirkon kiinteän liiton. Putin on perustellut Venäjän ja Ukrainan ykseyttä yhteisellä uskolla ja traditiolla. Kirkon johtaja patriarkka Kirill vannoo, että käynnissä on sota syntiä ja läntisiä arvoja vastaan.
Venäjän hyökkäyssodan taustalla vaikuttaa uskonnolliseen nationalismiin pohjautuva maailmankuva. Kirja kuvaa, miksi uskonnolliset myytit ovat niin keskeisiä Putinin Venäjällä ja kuinka kirkon johtajista tuli maallisen vallan alttaripoikia. Teos voitti Lauri Jäntin tietokirjapalkinnon 2024.

Ke 28.2. klo 17
Jukka Rislakki: Tiedustelu ja vakoilu (Docendo)

Vakoiluraamattu varjomaailman asiantuntijalta. Aihepiiriä vuosikymmeniä tarkasti seurannut Jukka Rislakki on kirjoittanut perinpohjaisen teoksen vakoilun historiasta, nykyhetkestä ja tulevaisuudesta. Hän esittelee kattavasti alan keskeiset toimijat, toimintatavat ja legendaariset vakoojat niin Suomessa kuin kansainvälisesti. Jukka Rislakki on entinen HS:n toimittaja ja kirjeenvaihtaja, joka kirjoittanut muun muassa vakoiluromaaneja ja tietokirjoja. Jälkimmäisiä on julkaistu Suomen lisäksi Baltian maissa, Ukrainassa ja Yhdysvalloissa. Rislakki oli Tieto-Finlandia-ehdokas vuonna 1997. 

To 29.2. klo 17
Kimmo Svinhufvud: Ohjauksen ydin (Art House) JULKKARIT

Miten luottamus rakennetaan? Onko ajattelua mahdollista muuttaa? Mitä ohjaaja ja ohjattava todella haluavat?

OHJAUKSEN YDIN on monipuolinen kirja ohjauksesta ja antaa käytännön eväitä niin esihenkilöille, opettajille, vanhemmille kuin muille ohjausta työssään tekeville. Kirja auttaa ymmärtämään ohjauksen taustalla vaikuttavia toimintamalleja, maailmankuvia ja ihmiskuvaa. Onnistuneen ohjauksen edellytys on toimijuuden kasvattaminen ja ohjaajan roolin omaksuminen. Joskus rooli annetaan, joskus se pitää ottaa.
KIMMO SVINHUFVUD on dosentti ja kirjoittamisen opettaja Helsingin yliopistossa. Svinhufvudia haastattelee Elina Pallasvirta. 

Ti 5.3. klo 16
Satu Lidman: Kaikkien oikeus liikkua JULKKARIT

Liikunta kuuluu kaikille, mutta käytännössä tämä ei aina toteudu. Millaisia esteitä liikkumisen tiellä on ja miten niitä voi purkaa? Miten voimme yhteiskuntana huolehtia siitä, että liikunnan hyödyt ja ilo jakautuvat mahdollisimman tasaisesti?
Tervetuloa Satu Lidmanin teoksen Kaikkien oikeus liikkua. Kohti sukupuoli- ja kehotietoista liikuntakulttuuria julkistustilaisuuteen. Kirjailijan kanssa liikuntakulttuurin onnistumisesta, mahdollisuuksista ja haasteista keskustelevat Lilja Grönroos, LitM, Kalle Rantala, FM ja Pauliina Lius, seksuaaliterveys- ja seksuaaliväkivaltatyön asiantuntija 

Tilaisuudet myös striimataan Sivullisen YouTube-kanavalle. 

Rosebud Sivullisen ohjelma myös YouTubessa

Sivullinen on 1300 neliön ja 50 000 nimikkeen kirjakauppa Kaisaniemenkatu viidessä Helsingissä. Sivullisessa järjestetään päivittäin kirjallisia tapahtumia. Voit seurata sitä myös netin välityksellä YouTube-kanavallamme: Sivullinen_Lava

Tapahtumista jää tallenteet katsottavaksi jälkikäteen.