YLI 25 EURON OSTOKSET SUOMEEN ILMAN POSTIKULUJA (raja normaalisti 50 €, tarjous voimassa 30.4.24 klo 23:59 asti)

Esseet

Nylen, Antti

Antti Nylénin kolme esseekirjaa jättivät 2010-luvulla jälkensä sekä julkiseen arvokeskusteluun että suomenkieliseen esseeproosaan. Marginaalinen laji - kaunokirjallinen essee - havahtui äkkiä uuteen eloon. 

Yltiöpäinen kirjoittamisen ilo, triviaalit havainnot ja julkeat tunteenpurkaukset yhdistyvät Nylénin proosassa ajattomiin elämänkatsomuksellisiin kysymyksiin ja hirvittäviin kosmisiin näkyihin. Totista vakavuutta ja rienaavaa liioittelua, julistusta ja pilailua on vaikea erottaa toisistaan. 

Aiheet toistuvat: musiikki, kirjallisuus, kuvataide, eläimet, usko ja tekijän kotijumalat: Nico, Morrissey, Baudelaire, Bresson ja kaksi paavia... rakkaus, väkivalta, seksi ja pyhyys kulutuskulttuurissamme, ”pimeässä nykyajassa”. 

Aiheet kuitenkin ovat toissijaisia, eihän kysymys ole tietokirjallisuudesta. Esseet tulevat lähelle. Ne pyytävät lukijalta jotakin. 

”Samanmielinen ymmärtää kaiken heti solutasolla, kun taas erimielinen ei välttämättä ymmärrä sanoja mutta kuulee kyllä laulun”, kirjoittaa toimittaja ja kirjailija Anu Silfverberg saatesanoissaan. 

Esseet-kokoomateos sisältää Antti Nylénin keskeisen esseetuotannon: koko ”esseetrilogian” viitteineen päivineen ja joukon muita, harvinaisempia tekstejä vuosien varrelta.  

Kustantaja: Bokeh
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789527501122
Ilmestymisvuosi: 2023
Kirjastoluokka: 04

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen10+
Rosebud Citycenter2
Rosebud Kaivopiha1
Rosebud Tiedekulma1
Rosebud Maria1
Rosebud Kuopio1
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.