Kirjeet Luciliukselle
Ei saatavilla

Kirjeet Luciliukselle

Seneca, Lucius Annaeus

"Ylittämättömässä asemassa seisoo sielu, joka on hylännyt ulkoisen ja turvaa itsensä omalla linnoituksellaan; jokainen keihäs putoaa sen alapuolelle."

"Kirjeet Luciliukselle" on stoalaisen filosofian jykevä klassikkoteos. Senecan ystävälleen kirjoittamat kirjeet opastavat etsimään mielenrauhaa ja onnellisuutta stoalaisesta filosofiasta. Stoalaisuuden päämääränä on viisas ja hyveellinen elämä, joka on sopusoinnussa koko maailmankaikkeuden kanssa.

Senecan vaikuttavat ja tarkkanäköiset kirjeet piirtävät eloisan kuvan elämästä ja ihmisistä Roomassa keisari Neron valtakaudella. Ne kertovat paheista ja ylellisyyksistä, orjista ja gladiaattoreista, julmuuksista ja sankariteoista. Lämminhenkiset ja humoristiset tarinat vuorottelevat vakavien ja ylevien kertomusten kanssa. Kaikesta kokemastaan Seneca pyrkii löytämään jonkin viisauden ja filosofisen opetuksen, joka voi tehdä ihmisestä järkevämmän ja paremman.

"Kirjeet Luciliukselle" on vuosisatojen ajan innoittanut, lohduttanut ja rohkaissut lukijoita. Laajan teoksen on latinankielisestä alkutekstistä suomentanut Antti T. Oikarinen. Senecan lisäksi Oikarinen on kääntänyt myös Ciceroa, Valerius Maximusta, Grotiusta ja Scrutonia.

Roomalainen stoalainen filosofi Lucius Annaeus Seneca (n. 4 eaa. - 65 jaa.) oli yksi antiikin merkittävimmistä ajattelijoista. Tuotteliaana proosa- ja näytelmäkirjailijana, runoilijana sekä luonnontieteilijänä kunnostautunut Seneca oli myös valtiomies, joka toimi keisari Neron opettajana ja neuvonantajana.

 

Kustantaja: Basam
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789527240366
Ilmestymisvuosi: 2021
Kirjastoluokka: 11
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): Antiikin kirjallisuus ja historia

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.