Kirjeet Luciliukselle
Ei saatavilla

Kirjeet Luciliukselle

Seneca, Lucius Annaeus

Senecan etiikkaa ja moraalia käsittelevä Kirjeet Luciliukselle (Epistulae morales ad Lucilium) on hänen filosofisen tuotantonsa kirkkain helmi ja kosmopoliittinen ihmisrakkauden testamenttinsa. Näissä ystävälleen viimeisinä vuosinaan osoittamissaan - epämuodollisissa mutta retorisesti loistokkaissa, lämminhenkisissä mutta aiheiltaan vakavissa - kirjeissään Seneca etsii stoalaisuudelle uskollisesti keinoja hyveen, viisauden ja onnellisuuden saavuttamiseksi, luonnonmukaisen elämäntavan löytämiseksi ja kuolemanpelon voittamiseksi. Suvaitsevaan ja epädogmaattiseen tyyliinsä Seneca lainaa myös kilpailevien koulukuntien ajattelijoita, ja hänen kirjeensä ovatkin yksi tärkeimmistä stoalaisen ja hellenistisen filosofian lähteistä.

Yläluokan elostelua ja rappiota säälimättä kurittavine kaskuineen ne avaavat myös kiehtovan ikkunan roomalaiseen arkeen ja historiaan. Kirjeet Luciliukselle on humanismin ikuinen klassikko, jonka filosofia ja jälkipolville suunnatut elämänohjeet ovat edelleen yhtä ajankohtaisia kuin varhaisen keisariajan Roomassa.

Suomentaja, filosofian maisteri Antti T. Oikarinen (s. 1977) on Tampereella toimiva filosofi ja latinan kääntäjä kiinnostuksen kohteita ovat muun muassa historia, klassinen humanismi ja antiikin stoalainen filosofia.

Kustantaja: Basam
Sidosasu:
ean: 9789522600455
Ilmestymisvuosi: 2011

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.