Hana

Mornstajnova, Alena

”En ole koskaan ymmärtänyt, miksi aikuiset uskottelevat lapsille, että kannattaa olla kiltti ja kuuliainen. Jos olisin ollut esimerkillinen tytär, minunkin nimeni olisi nyt kaiverrettuna hautakiveen kuten sukulaisteni nimet.” 

On vuosi 1954 Mezi?í?ín kaupungissa. Kahdeksanvuotias Mira menettää perheensä lavantautiepidemialle ja joutuu asumaan oudon, mustiin pukeutuneen Hana-tätinsä luo. Vähitellen Mira sopeutuu yhteiseloon tätinsä kanssa, ja hänelle alkaa paljastua sekä oman sukunsa historia että Hanan syrjäytyneen ja syyllisyyttä täynnä olevan elämän tuskalliset syyt. 

”Hana vain tuijotti. Aivan kuin hän olisi lähtenyt pois, mutta unohtanut vartalonsa tuolille. Pelkäsin, että täti valahtaisi maahan, ja hänestä jäisi jäljelle vain kasa mustia rääsyjä.” 

Vuonna 1954 Mezi?í?ín kaupungin lavantautiepidemia ei ollut ainoa ”paha, joka oli väijynyt kaupungin syvyyksissä”. Aikakautensa kauhut - natsipuolueen valtaannousu, Nürnbergin lait ja holokausti - olivat 1930- ja 40-luvuilla virranneet myös Mezi?í?ín kaupungin suonissa ja saastuttaneet kaupungin ennakkoluuloilla ja pelolla. 

Hanan tarina on kolmessa osassa kerrottu sukutarina, jonka palapelimäinen sommitelma liikkuu sujuvasti ajasta, hahmosta ja kertojasta toiseen, se punoo ihmiskohtalot yhteen ja irrottaa ne sitten toisistaan asettaen jo aikaisemmin lukemamme uusiin yhteyksiinsä. 

Kustantaja: Kairaamo
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789526520605
Ilmestymisvuosi: 2023
Kirjastoluokka: 84.2 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen9
Rosebud Citycenter1
Rosebud Kaivopiha1
Rosebud Tiedekulma1
Rosebud Maria1
Rosebud Kuopio1
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.