Ihmisen tahdon vapaudesta

Ihmisen tahdon vapaudesta

Schopenhauer, Arthur

Arthur Schopenhauerin teos Ihmisen tahdon vapaudesta voitti vuonna 1839 Norjan kuninkaallisen tieteellisen seuran julistaman kirjoituskilpailun, jossa tehtävänä oli selvittää, voidaanko tahto todistaa vapaaksi itsetietoisuuden perusteella. Schopenhauer vastaa kysymykseen kieltävästi ja väittää tahdonalaisten tekojemme olevan yhtä tiukasti sidottu syiden ja vaikutusten ketjuun kuin kaikkien muidenkin maailman tapahtumien. Schopenhauer piti tahdonvapautta yhtenä filosofian tärkeimmistä ongelmista. Itsenäisenä kirjoituksena teos toimiikin johdatuksena hänen ajattelunsa keskeisiin teemoihin. Markus Nikkarlan käännös on ensimmäinen suomennos tästä klassikkotekstistä.

Saksalainen Arthur Schopenhauer (1788-1860) on yksi 1800-luvun tunnetuimpia filosofeja. Häntä voidaan pitää Immanuel Kantin työn jatkajana ja Friedrich Nietzschen oppi-isänä. Schopenhauer tunnetaan pessimistinä. Elämä oli hänen mielestään julmaa ja tarkoituksetonta. Schopenhauerin filosofialle olennainen käsite on "elämisen tahto", jota on mahdoton tyydyttää. Tässä hänen ajattelunsa muistuttaa itämaisia filosofioita, kuten buddhalaisuutta. Hänen pessimistinen filosofiansa tuli tunnetuksi Saksan ja Itävallan vuoden 1848 epäonnistuneiden vallankumousten jälkeen.

 

Kustantaja: Sammakko
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789524834148
Ilmestymisvuosi: 2023
Kirjastoluokka: 11.4

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.