Taito olla ja pysy oikeassa
Ei saatavilla

Taito olla ja pysyä oikeassa

Schopenhauer, Arthur

"Riidan syttyessä riitelijät uskovat, että totuus on heidän puolellaan. Eripuran jatkuessa kumpikin käy epäileväiseksi".

Tieteen, taiteen, politiikan ja arjen kiistoissa tarvitaan taitoa väittää, vängätä ja voittaa. Filosofi Schopenhauer tarjoaa tätä varten 38 taktista temppua kaikille kärhämöitsijöille.

Ihminen kuolee kernaammin kuin ajattelee. Ja puhuu ajatusta nopeammin. Jos huomaa erehtyneensä, syy on sysättävä kiistakumppanin niskoille. Tämä vaatii taitoa. Hyvien neuvojen turvin totuudesta piittaamattoman torailun voi kehittää omaksi taiteenlajikseen. Teoksen suomentaja, FT Jarkko S. Tuusvuori on kirjoittanut kirjaan perusteellisen johdatuksen eristiikan historiaan.

Arthur Schopenhauer (1818–68) muistetaan filosofian historian legendaarisena pessimistinä. Hänen synkeytensä kumpusi kuitenkin myönteisestä oivalluksesta: elävä olento mitä sinnikkäimmin haluaa, yrittää ja tavoittelee kaikenlaista. Ennen muuta ihminen tahtoo saada oman tahtonsa läpi. Vaikka Schopenhauer suosittelee filosofiassaan tämän kärsimystä tuottavan tahtomisen tukahduttamista, hän esittelee ymmärtäväisesti pyrkimisen ja hinkumisen surkuhupaisia muotoja.

Taito olla ja pysyä oikeassa kuuluu Schopenhauerin jälkeenjääneisiin käsikirjoituksiin. Siinä kuvataan ihmisen omahyväistä tarvetta puolustaa näkökantaansa totuudesta piittaamatta. Lukijalle annetaan kokonaiset 38 taktista temppua, joiden avulla härkäpäinen kiisteleminen sujuu parhain päin. Schopenhauerin pienklassikko on yhtaikaa oppinut tutkielma ja hilpeänkitkerä kuvaus inhimillisestä turhamaisuudesta.

"Schopenhauerin oikeassaolo-opasta on hauska lukea. Se on saksalaisen filosofin työksi kumman kevytkenkäinen kirja" (Pertti Julkunen, Kaleva 5.2.2006).

Suomentanut Jarkko S. Tuusvuori.

2005. 181 sivua.

 

Kustantaja: Niin&näin
Sidosasu:
ean: 9525503160002
Ilmestymisvuosi: 2005

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.