YLI 25 EURON OSTOKSET SUOMEEN ILMAN POSTIKULUJA (raja normaalisti 50 €, tarjous voimassa 30.4.24 klo 23:59 asti)

Kirjeitä jonnekin

Rantanen, Leena

Jos kerran kuollut kirjoittaa minulle, voin minäkin kirjoittaa kuolleille. Yhtäkkiä minun tekee mieleni puhua ties kuinka monelle muullekin jota ei enää ole.


Yllättävän postipaketin saapuminen käynnistää tämän kirjan omakohtaisten ja omalaatuisten kirjeiden sarjan. Kirjeiden vastaanottajina ovat niin ystävät, sukulaiset ja satunnaiset tuttavuudet kuin tunnetut taiteilijat ja tieteilijätkin. Leena Rantasen yksinpuhelu edesmenneille on lumoava ylistyslaulu elämälle.

Ihminen on kohtaamispaikka. Kuolleetkaan eivät ole kadonneet, vaan heidät voi löytää omasta itsestään ja ympäriltään, aivan läheltä. Käsityönä valmistettu vanha tuoli, temppuileva leivänpaahdin, ikkunalla rönsyävä kukka ja vietnamilaisravintoloitsijan hymy voivat paljastua hetken ja ikuisuuden yhtymäkohdiksi. Rantasen kirjassa jokaisen ihmisen ja esineen tarinasta avautuu uusia tarinoita, jotka häivyttävät ajan ja ajattomuuden välisen rajan. Jäljelle jää vahva ihmeen tuntu.


Teoksesta sanottua:

"Leena Rantasella on viehättävä kyky siirtyä pienestä suureen, arjesta ylevään. [...] niillä ei ole paljonkaan eroa. Kaiken yllä lepää ilo, harmonia ja seesteisyys, jossa on rajattomasti suvaitsevaisuutta ja ymmärrystä, riemua elämisestä ja nautinnosta tässä ja nyt. Jos olisi olemassa luokka "Viisaalle kirjallisuudelle", kuuluisi Kirjeitä jonnekin ehdottomasti sinne."
– Johanna Vihanto, Uutispäivä Demari

"Rantasen kuvat näyttävät keveiltä luonnoksilta, mutta ne ovat tavoittaneet juuri olennaisen. Ne kertovat varmoin vedoin kirjeiden saajasta, mutta samalla kirjoittajasta itsestään."
– Pirkko Toivonen, Keskisuomalainen

"Vaikka ajatus kirjeistä kuolleille vaikuttaa synkältä, kirja on kaikkea muuta kuin sitä. Se on kaunis, viisas, valoisa, ajattelemaan herättelevä. Se muistuttaa hienovireisesti elämän ihmeellisyydetä ja ainutkertaisuudesta."
– Anna Vartiainen, Anna

 

Kustantaja: LIKE
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789524714969
Ilmestymisvuosi: 2005
Kirjastoluokka: 84.2 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.