Kaupungissa vihertää

Rantanen, Leena

 

Kahdessakymmenessä vuodessa perhoset ovat miltei hävinneet täältä. Mutta nyt lapsi juoksee ruusukaarten alla, saavuttaa äidin joka työntää pikkuista vaunuissa: - Äiti, äiti, isä sai kiinni perhosen!

Isä tulee hyppysissään valkea perhonen, se räpistelee vimmatusti kunnes putoaa ja isälle jää vain siipi sormien väliin.

Eikö perhosen pitänyt kuolla vasta illalla?

Kaupungissa vihertää on lyhyistä katkelmista koostuva proosateos, joka ottaa ajasta kiinni, pysähtyy siihen hetkeksi ja päästää sen taas etenemään. Katkelmien takana on kertoja, joka tarkkailee elämää kaupungissa, kaduilla ja puistoissa. Ympäröivistä ihmisistä ja olennoista, tapahtumista ja tapahtumattomuudesta muodostuu ihmiskunnan kuva monine eri särmineen: joskus pintaan nousee suru, joskus epätoivo, toisinaan taas ilo ja lempeys. Ja miten luonto onkaan läsnä, sielläkin missä sitä ei heti huomaa.

Leena Rantanen (s. 1948) on Pariisissa asuva kirjailija ja suomentaja. Häneltä on julkaistu lukuisia teoksia kaunokirjoista taide- ja lastenkirjoihin. Hänet on palkittu muun muassa Lastenkirjallisuuden ja tiedonjulkistamisen valtionpalkinnoilla.

 

Kustantaja: Basam
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789522602626
Ilmestymisvuosi: 2014
Kirjastoluokka: 84.2 Kaunokirjallisuus
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2306Basam Books

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen9
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio1
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.