Ryökäle ja muita pöhköjä peikkoja

Mikkanen, Raili

Onko peikkoja olemassa?

Jännittävä kirja peikoista, joihin meidän esivanhempamme uskoivat. Peikkoja saattoi asustaa kaikkialla, kallioiden koloissa, metsissä ja vesistöissä. Ne eivät suinkaan olleet pieniä söpöjä lelupeikkoja, vaan suuria ja pelottavia. Niistä kertoiltiin paljon tarinoita.

Entä, jos niitä elää vieläkin, me emme vain näe niitä, sillä ne ovat taitavia kätkeytymään. Vuorenpeikko voi näyttää suurelta kivenlohkareelta, metsänpeikko vanhalta naavaiselta puulta ja vetehinen sukeltaa syvyyksiin ihmisen nähdessään. Kun emme näe, emme onneksi ole niiden mielestä vaarallisia.

Kirja kertoo tarinoita peikoista, joita ihmiset ovat nähneet, ja joiden kanssa he ovat jutelleet ja kilpailleetkin. Jos joutui peikkojen kanssa tekemisiin, pelastus saattoi olla siinä, että ne olivat paljon ihmistä tyhmempiä. Kun onnistui kunnolla narraamaan peikkoa, saattoi päästä pakoon vieläpä hopearahasäkin kanssa.

Hauskoja tarinoita siivittää Sirkku Linnean eloisa kuvitus.

Raili Mikkanen on Heinolassa asuva kirjailija ja toimittaja, joka on kirjoittanut yli 80 teosta. Aino Kallaksesta kertovasta kirjastaan hän sai Finlandia Junior -palkinnon. Hän on saanut myös mm. Suomen Tietokirjailijat ry:n Tietopöllö-palkinnon, arvostetun Anni Swan -palkinnon ja Suomen Kirjailijaliiton Tirlittan-palkinnon.
Sirkku Linnea on Korpilahdelta kotoisin oleva kuvittaja. Hän on tehnyt kuvituksia useisiin lastenkirjoihin, mm. Tonttu Toljanteri -kirjoihin. Sirkku Linnea on myös koonnut ja kuvittanut Olipa kerran... Rakastetuimmat satuklassikot -kirjan.

 

Kustantaja: Minerva
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789524101349
Ilmestymisvuosi: 2024
Kirjastoluokka: L 81.2

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha1
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.