Kertomus Vammalan kaupungista 1979

Lahtinen, Mikko

Pekka Agarthin ja Mikko Lahtisen yhteisteos on erityislaatuinen kotiseutukirja. Se pureutuu kuvin ja sanoin yhden kaupungin yhteen vuoteen tavalla, joka tarjoaa ajatuksenruokaa myös missä tahansa muualla Suomessa asuville. Lukija näkee omankin kasvupaikkansa ja paikallisyhteisönsä uusin silmin.

Vammala-nimistä kaupunkia ei enää ole, vaan se on osa nykyistä Sastamalan kaupunkia. Vuonna 1979 Vammala oli vireä eteläsuomalainen pikkukaupunki Kekkosen ajan hyvinvointivaltiossa. Mitä se tarkoitti - ja millaista ylipäätään oli elää 1970-luvun lopun ja 1980-luvun alun Suomessa?

Kajaanilainen Pekka Agarth on tunnettu ammattivalokuvaaja ja toiminut urallaan myös valokuvauksen opettajana. Hän on voittanut kymmeniä valokuvauskilpailuja Suomessa ja ulkomailla, julkaissut kuvia eri teoksissa sekä pitänyt lukuisia näyttelyitä eri puolella Suomea kuudella eri vuosikymmenellä. Tämän kirjan valokuvat Agarth otti vuonna 1979 asuessaan Vammalassa. Tuolloin hän valokuvasi kaupunkia seuraavana vuonna julkaistua Vammala-kuvateosta varten.

Mikko Lahtinen on valtio-opin yliopistonlehtori Tampereen yliopistossa. Tässä teoksessa Lahtinen kirjoittaa kasvukaupungistaan Vammalasta, sen ihmisistä ja elämänmenosta aikana, jolloin hän oli vilkas ja toimelias koulupoika. Lukija pääsee pohtimaan yhdessä kirjoittajan kanssa, mitä tuosta ajasta on siirtynyt 2020-luvun Suomeen, mitä jäänyt menneisyyteen.

"Kertomus Vammalan kaupungista 1979" antaa myös virikkeitä kotiseutukirjojen tekijöille ympäri maan: näinkin voi kotiseutukirjan tehdä! Teoksen nimi on kunnianosoitus Antero Wareliukselle, "Kertomus Tyrvään pitäjästä 1853" -teoksen kirjoittajalle, eikä teosta olisi tällaisena olemassa ilman Wareliuksen jättämää esikuvaa.

 

Kustantaja: Warelia
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789523870024
Ilmestymisvuosi: 2021
Kirjastoluokka: 92.8

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.