Ihminen, poliittinen eläin
Ei saatavilla

Ihminen, poliittinen eläin

Lahtinen, Mikko

Politiikan ja moraalin leikkauksia Platonista ja Aristoteleesta lähtien ihmisten yhteiselämä, politiikka on ollut filosofien mielenkiinnon kohteena. Aristoteles määritteli ihmislajin erityispiirteeksi juuri poliittisuuden: Ihminen on zoon politikon, poliittinen eläin. Globalisoituneessa ja medioituneessa todellisuudessa moraalin, oikeudenmukaisuuden ja arvostelukyvyn ongelmat ovat käyneet entistä vaikeammiksi. Teoksessa kysytään: Miten ratkaista politiikassa keinojen ja päämäärien välinen ongelma hämäränä uhkaavan tulevaisuuden edessä? Millaisia moraalisia vaatimuksia poliittiselle arvostelukyvyn käytölle tulee asettaa? Voiko filosofinen viisaus ja harkinta milloinkaan ohjata vallankäyttäjien toimia? Onko demokratiastakaan avaimeksi hyvään elämään? Kuinka vakavasti päätöksentekijöiden tulisi suhtautua tavallisten ihmisten tuntemuksiin, kun vaikkapa ydinvoimaa koskevia ratkaisuja tehdään?

Valtio-opin dosentti, niin&näin -aikakauslehden päätoimittaja Mikko Lahtinen tarkastelee teoksessa politiikan peruskysymyksiä ja ydinkäsitteitä Aristoteles, Machiavelli, Marx ja monet muut klassikot keskustelukumppaneinaan.

Teos on tarkoitettu kaikille politiikan peruskysymyksistä kiinnostuneille. Erityisesti siitä on apua pohdittaessa politiikan, moraalin ja oikeudenmukaisuuden kysymyksiä.

Kustantaja: Vastapaino
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789517681018
Ilmestymisvuosi: 2002
Kirjastoluokka: K320

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.