Täydellinen keksintö - polkupyöräesseitä

Pulkkinen, J. P.

Kun lapsi oppii ajamaan pyörällä, hän lähtee kohti maailmaa. Sama tunne on läsnä joka kerran, kun jalat nousevat polkimille. Kirjoistaan, televisiosta ja radiosta tunnettu J. P. Pulkkinen on kirjoittanut esseekokoelman, jota varten on polkenut koko elämänsä.

Polkupyörän monipuolisuudelle ei löydy vertaista. Alun perin yläluokan harrastuksena pidetty vekotin on taipunut työjuhdaksi, sotilasajoneuvoksi ja statussymboliksi. Se on merkki arvoista ja elämäntavasta, poliittinen kannanotto, lelu, harrastus ja maailman armottomimman urheilulajin työväline. Polkupyörän sarjatuotanto pani liikkeelle moottoriajoneuvojen kehityksen ja samalla pyörä työnnettiin pientareelle. Miksi polkupyörä on kuitenkin pitänyt pintansa? Miksi se keksitään aina uudelleen? Miksi se herättää intohimoja?

Kymmenessä esseessä Pulkkinen seuraa pyörän uria populaarikulttuurissa, keskustelee lukuisten ihmisten kanssa ja kirjoittaa kahta kehää: vahva henkilökohtainen kaari kasvaa osaksi yhteiskunnallisia ja kulttuurisia muutoksia. Niissä polkupyörä on joskus syy, joskus seuraus, mutta aina väline vapauteen. Se on täydellinen keksintö.

 

Kustantaja: Teos
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789523632714
Ilmestymisvuosi: 2022
Kirjastoluokka: 04/84.2

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha2
Rosebud Tiedekulma1
Rosebud Maria1
Rosebud Kuopio1
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.