Breven från Maresi

Turtschaninoff, Maria

Historien om Maresi, den kunskapstörstande flickan, fortsätter! I denna efterlängtade tredje del återvänder Maresi till sin hemtrakt Rovas, ett land märkt av hårt slit, fattigdom och okunskap. Maresi vill grunda en skola för att dela med sig av allt hon lärt sig i det Röda klostret och förbättra livet för sitt folk. Men vägen dit blir svårare än hon någonsin kan ana. Går det att komma hem för den som har begett sig ut i världen? Och finns det män som inte vill kontrollera sina kvinnor? 

I hembyn Saru är hon ett främmande inslag i sin röda mantel och hon ses med misstänksamhet, också av sin egen mor. Rovas är hårt drabbat både av svält och av härskares maktmissbruk. Men Maresi har krafter som ingen anar, inte ens hon själv. Dem blir hon tvungen att använda när stor fara hotar byn och till slut hela hennes folk. 

Bekanta namn från Turtschaninoffs universum återkommer, som legenden om Arra som sjöng ner berg över sina fiender. Naturmagin är stark och obändig. Breven från Maresi är en bok om att törsta efter trygghet och längta efter hopp. Om att inte se döden som slutet och om tröst och de goda gåvorna som bär genom livet. 

Maria Turtschaninoff belönades 2014 med Finlandia Junior för Maresi. Hennes författarskap har hyllats världen över och jämförs med flera internationella mästare i genren, bland dem Ursula K. Le Guin.  

Kustantaja: Förlaget
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789523331365
Ilmestymisvuosi: 2018
Kirjastoluokka: N84.31
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): Lapset ruotsi

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen10+
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha1
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.