Valas, valas! Maailman viehttvin valaskirja
Ei saatavilla

Valas, valas! Maailman viehättävin valaskirja

Raitanen, Maia

Valas, valas! on laajin koskaan Suomessa tehty valaskirja ja kansainvälisestikin ainutlaatuinen. Se sopii kaikenikäisille, joita kiehtovat syvänmeren salaisuudet. Kirjassa valaat on kuvattu hienoin lajipiirroksin suurimmasta sinivalaasta pienimpään pyöriäiseen. Valaista kerrotaan suomenkielisen nimen lisäksi tieteellinen nimi, levinneisyyskartta ja tärkeimmät tiedot. Rinnalla kulkevat humoristiset piirrokset valaiden elintavoista.

Kirjan 76 valasta on jaettu yhdeksään heimoon. Kaskelottilajin yhteinen tekijä on niiden päässä oleva spermaseettielin. Sarvivalaat ovat epätyypillisimpiä hammasvalaita. Nokkavalaat ovat mystisimpiä ja harmaavalaat kaikkein parhaiten tunnettu laji. Uurteisvalaat ovat eläinmaailman jättiläisiä. Silovalaat erottuvat muista hetulavalaista. Delfiinit ovat värin, koon ja ulkomuodon eroista huolimatta monimuotoisin valasryhmä. Jokidelfiinit ovat alkukantaisempia kuin meressä elävät valaat. Pyöriäiset erottuivat omaksi ryhmäkseen jo 15 miljoonaa vuotta sitten.

Taitavana pitkän linjan biologian kuvittajana tunnettu Maia Raitanen on kuvittanut oppikirjoja ja tietokirjoja vuodesta 1980. Hänen aikaisempi teoksensa Sano muikku! Suomen viehättävin kalakirja ilahdutti lukijoita vauvasta vaariin.

 

Kustantaja: Into
Sidosasu:
ean: 9789522642332
Ilmestymisvuosi: 2013
Kirjastoluokka: 581185.2

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.