Pk 09-10 Jupisteeri - päiväkirjastani 2009-2010

Klinge, Matti

"Mikä on totuus? sinä Jukolan Salomoni, herra Jupisteri ja Ukko-Paavo Savosta" Juhani on jäänyt ahtaalle väittelyssä Aapon kanssa ja koettaa pilkalla kääntää tilanteen voitoksi. Samaa taktiikkaa hän soveltaa puolustellessaan myöhemmin toista kömmähdystään: "Minä en olekaan mikään korkea kirjanoppinut ja jupisteeri." Toisin kuin Juhani Jukola, Matti Klinge on jupisteeri. Lönnrotin suuren sanakirjan liiteosassa annetaan määritelmä "jupisteeri = jubelmagister". Samassa sanakirjassa tarkennetaan: "riemumajisteri = jubelmagister (vanhusmaisteri)".

Toukokuussa 2010 Matti Klinge seppelöitiin jupisteeriksi Helsingin yliopiston filosofisen tiedekunnan promootiossa. Julkisen elämän, kansainvälisen politiikan, kulttuurin, tapojen, muotien ja kaupunkikuvan intohimoinen tarkkailija osallistuu intensiivisesti maailmanmenoon. Matti Klingen päiväkirja haastaa, innostaa ja provosoi. Tapansa mukaan.

 

Kustantaja: Siltala
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789522340436
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2307Elämäkerrat

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen3
Rosebud Citycenter1
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma1
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.