Tornihuoneen salaseura. Rahan jäljillä

Lappalainen, Elina

Kansalaisuustaitoja käsittelevä tietokirjasarja alkaa - 1. osassa taklataan talous!

Miten rahaan liittyykin niin paljon unelmia, pettymyksiä ja muita tunteita? Miten teidän perheessä puhutaan talousasioista lasten kanssa? Mitä ovat

palkka, verot, korko ja laina? Miten eri digipalveluihin hurahtaakin äkkiä iso summa, ja mihin kaikkeen perheen rahat menevät? Miten koko talous

oikeastaan toimii?

Haku on mokannut. Antaako äiti ikinä anteeksi, ja miten he selviytyvät tästä? K-pop-tähteydestä haaveileva koululainen on ostanut äidin nimissä osamaksulla uuden puhelimen voidakseen videoida tanssimuuvejaan TikTokiin. Sitä hän ei tiennyt, että yksinhuoltajaperheen talous on muutenkin kuilun partaalla.

Onneksi Hakun ystävät Lumi, Koko ja Miki auttavat, ja yhdessä puhelinrahat saadaan kasaan. Vähän jää säästöönkin, ja Hakulle avataan oma tili. Lastenromaania lähestyvässä tietokirjassa kuljetaan vanhan jugend-talon ullakkotornihuoneesta Rahamuseoon ja Yrityskylään ja opitaan monenlaisia asioita rahasta.

Palkittu lasten ja aikuisten tietokirjailija ja Helsingin Sanomien taloustoimittaja Elina Lappalainen on kirjoittanut aiemmin kolme tietokirjaa lapsille: Nakki lautasella (kuvittanut Christel Rönns, 2012), Nyt pelittää (kuv. Jussi Kaakinen, 2017) ja Ihmeellinen Minna (kuv. Ilona Partanen, 2019).

Helsinkiläinen Mitja Mikael Malin on Lahden muotoiluinstituutista valmistunut graafinen suunnittelija, kuvittaja, sarjakuva- ja pelitaiteilija. Häneltä on julkaistu sarjakuva-albumi Kivet, kannot, tähdet, kuuta (Arktinen banaani, 2021), ja hän on toiminut pelitaiteilijana useissa pelifirmoissa.

 

Kustantaja: Tammi
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789520451745
Ilmestymisvuosi: 2023
Kirjastoluokka: L36
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2311lapset 3pöytä

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen2
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha1
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.