Nakki lautasella
Ei saatavilla

Nakki lautasella

Lappalainen, Elina

Finlandia Junior -ehdokas 2015

Kuinka kertoa lapselle ruoasta?

On aika tuoda lastenkirjojen lehmät, possut ja kanat tälle vuosituhannelle! Ajankohtainen tietokirja kurkistaa normaalien, modernien suomalaistilojen arkeen. Se kertoo eläintuotannosta lapsen kehitystasolle sopivasti ja hauskalla tarinalla kehystettynä.

Kirjassa kierretään maatiloilla kahden lapsen ja eläinlääkäri-isän mukana. Kuvitettu tietokirja käy läpi lehmien, sikojen, kanojen ja broilerien elämän kaaren, millaisilla tiloilla ne elävät, millaisia eläimiä ne ovat ja mikä niiden hyvinvoinnille on tärkeää. Samalla selviää, paljonko lehmä kakkaa päivässä, miksi vasikoille tutti on tärkeä ja mistä kana pissii. Kiitos ruoasta! Mistä liha, maito ja munat tulevat? on tasapainoinen tietokirja joka ei tuomitse eri perheiden kulutusvalintoja mutta esittää eläimet arvokkaina olentoina joiden hyvinvoinnista meillä on vastuu. Teos on vanhemmille avuksi, kun kotona pohditaan mistä lautasella olevat nakit tulevat. Yhä useammat kuluttajat pohtivat näitä kysymyksiä ja pitävät ruoan eettisyyttä tärkeänä, mutta mitä osaamme aiheesta lapsille kertoa?

Toimittaja ja tietokirjailija Elina Lappalainen (s. 1984) voitti vuonna 2012 sekä Tieto-Finlandian että Kanava-tietokirjapalkinnon esikoisteoksellaan Syötäväksi kasvatetut: Miten ruokasi eli elämänsä (Atena 2012). Vetävästi mutta kiihkottomasti kirjoitettu reportaasi suomalaisilta eläintiloilta on ollut myös lukijoiden tietokirjasuosikki ja myyntimenestys.

Christel Rönns (s. 1960) työskentelee freelance-kuvittajana ja graafisena suunnittelijana Helsingissä. Hän on kuvittanut yli 60 kuvakirjaa ja kirjoittanut kolme omaa lastenkirjaa. Vuonna 2012 Rönns voitti Finlandia Junior -palkinnon teoksellaan Det vidunderliga ägget (Perin erikoinen muna, Schildts & Söderströms 2012).

Kustantaja: Tammi
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789513181970
Ilmestymisvuosi: 2015
Kirjastoluokka: L67.4

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.