YLI 25 EURON OSTOKSET SUOMEEN ILMAN POSTIKULUJA (raja normaalisti 50 €, tarjous voimassa 30.4.24 klo 23:59 asti)

Taiteilijatreffit sota-alueella

Koivunen, Kristiina

Henkilökohtainen kuvaus sijaistraumatisoitumisesta antaa apua kriisityötä tekeville.

Sijaistraumatisoituminen on sairaus, jossa ongelmaisten ihmisten kanssa työtä tekevä henkilö alkaa kokea samoja oireita kuin työnsä kohde. Se ei ole sama asia kuin burn out, vaan kyse on tunne-elämän häiriöstä.

Kristiina Koivunen sairastui sijaistraumatisoitumiseen tehdessään työtä kärsivien ihmisten parissa Turkin Kurdistanissa. Kirja on kuvaus siitä, kuinka vaikea on saada apua vähän tunnettuun mutta yleiseen sairauteen, ja myös selviytymiskertomus. Kristiina Koivunen parantui taiteen ja luovan kirjoittamisen avulla.

Koivusen kokemuksista on apua niille, jotka tekevät työtä ongelmaisten ihmisten kanssa sosiaali- ja terveysvirastoissa, mielenterveysalalla ja kriisialueilla. Kirjassa kritisoidaan mielenterveyspalvelujen nykyistä tasoa Suomessa, mutta myös rohkaistaan ihmisiä etsimään itse apua muualtakin kuin perinteisestä terveydenhuollosta.

Kristiina Koivunen on Kurdistan-tutkija, vapaa toimittaja ja sosiaalityöntekijä, jolta Like on julkaissut aiemmin kolme kirjaa.

"Taiteilijatreffit sota-alueella paljastaa, että normaalia maailmaa ei ehkä enää ole olemassa" – Tuija Parvikko, HS

"Kirjaa kannattaa suositella vaikkapa joulunpyhien lukemiseksi juuri stressaantuneelle yritysjohtajalle tai arjen pyörityksessä itsensä unohtaneelle perheenäidille." – Marjatta hietaniemi, Keski-Pohjanmaa

"Mielenkiintoisia tapahtumia sattuma onkin Koivusen eteen kantanut. Kuinka moni suomalainen on joutunut pidätetyksi Turkissa ja saanut maahantulokiellon? Kuinka moni pystyy kirjoittamaan viikottain poliittisia katsauksia isoon irakilaiseen viikkolehteen? Kuinka moni jaksaa perehtyä kansanmurhiin ja niiden seurauksiin?" – Etelä-Suomen Sanomat, Tarja Koljonen

"Koivunen löysi apua omaan sairauteensa taiteesta ja Julia Cameronin luovuutta käsittelevistä kirjoista. Taide on keino päästä lähelle omia tunteita ja omaa persoonallisuutta. Siitä kertoo myös Koivusen kirjan nimi taiteilijatreffit: ne tarkoittavat kerran viikossa tapahtuvaa noin parin tunnin mittaista retkeä hauskaan tai inspiroivaan paikkaan. Myös kirjoittaminen auttaa käsittelemään omia tunteita. Tähänkin Koivunen löysi ohjeen Cameronilta, joka kehottaa kirjoittamaan aamusivuja: heti herättyä kirjoitetaan päiväkirjaa kolme sivua. Yksinkertaista, mutta toimivaa, väittää Koivunen." – Etelä-Suomen Sanomat, Tarja Koljonen

Kustantaja: LIKE
Sidosasu:
ean: 9789520102920
Ilmestymisvuosi: 2009
Kirjastoluokka: 59563
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2306Psykologia

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.