Sankarimatkailijan Kaakkois-Turkki

Koivunen, Kristiina

Sankarimatkailija suuntaa Turkissa turistirannikon sijasta itään. Hän ihailee maisemia muinaisen Silkkitien varrella ja hämmästelee kurdien kulttuurin rikkautta. Kaakkois-Turkki on kolmen uskonnon paratiisi, jonka nykyhetkikin on kuin taruista. Siellä elää susia vahvempi koirarotu ja kissa, jolla on eriväriset silmät.

Matkailija ihastuu ruokaan, kyllästyy teen juontiin ja tinkii basaareissa. Hän rakastaa shoppailua, alueeltahan saa kaikkea, vaikka hevosen sadalla dollarilla. Hän ihailee salonkien upeita mattoja, kyläilee paikallisissa kodeissa, nauttii loputtomasta vieraanvaraisuudesta ja vierailee häissä. Hammaslääkäri lausuu runoja paikatessaan hänen hampaitaan.

Teos kertoo myös Turkin ja kurdien politiikasta ja konflikteista, sekä taustoittaa vaikeitakin ihmisoikeusongelmia. Myös Matti Wuori vilahtaa tässä kirjassa turkkilaisen lehden haastattelussa kertomassa miten totuuskomissiot voivat toimia. Niinpä sankarimatkailija suhtautuu tulevaisuuteen valoisasti ja väittää perustellen, että alueen ongelmat pystytään ratkaisemaan!


"Nyt puhutaan paikoista, joissa oikeasti käyvät nykyajan sankarimatkailijat. Täällä eivät pärjää bilehileet, joilla on rantasandaalit jaloissa ja mäyräkoira kainalossa."
- Martti Ratia, Keskisuomalainen

"Koivunen tietää mistä kirjoittaa. Ja silkkaa asiaa. Hän tekee asiat läheisiksi ja viljelee sopivasti huumoria asettaen myös itsensä alttiiksi jopa nauramalla itselleen. Näet matkoilla kun aina sattuu..."
- Martti Ratia, Keskisuomalainen

Kustantaja: LIKE
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789515811028
Ilmestymisvuosi: 2006
Kirjastoluokka: 48111
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2307Matkaoppaat

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen4
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio1
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.