YLI 25 EURON OSTOKSET SUOMEEN ILMAN POSTIKULUJA (raja normaalisti 50 €, tarjous voimassa 30.4.24 klo 23:59 asti)

Päivä antiikin Roomassa
Ei saatavilla

Päivä antiikin Roomassa

Angela, Alberto

Colosseumista kuuluu huutoja: gladiattoritaistelut ovat käynnissä. Orjakauppiaan ympärille on ahtautunut iso väkijoukko. Meneillään olevissa yltäkylläisissä pidoissa tarjotaan flamingopaistia ja viini virtaa. Kylpylöiden ympärillä vallitsee rauha, kun taas viinituvista kuuluu kova mekkala.

Päivä antiikin Roomassa kuvaa aidosti ja elämänmakuisesti Rooman valtakunnan pääkaupungin jokapäiväisen elämän tunnelmia. Lukija astuu tutkimusmatkailijan rooliin ja tuntee todella vaeltavansa sisällä roomalaisissa taloissa tai keskellä kaupungin katujen vilskettä. Hän ottaa selvää kaupungin asukkaiden elämään kuuluvista pienistä, mutta merkittävistä yksityiskohdista ja tutustuu kaikkiin heidän elämäänsä koskeviin omalaatuisuuksiin. Seikkailu kestää vuorokauden, ja se alkaa erään tavallisen päivän aamunkoitteessa vuonna 115 jaa. Rooman ollessa vielä valtansa huipulla. Kirjaan tiivistyy suuri määrä historiallista tietoa ja tieteellisten tutkimusten tuloksia.

Moderni tutkimusmatkailija herää rikkaiden patriisien talossa, jota tutkiessaan hän pääsee ihailemaan kauniita seinämaalauksia ja huonekaluja sekä tutustumaan asukkaiden aamuiseen pukeutumisrituaaliin ja roomattarien meikin saloihin. Lukija seikkailee loisteliailla forumeilla kuunnellen toreilla pidettyjä sivistyneitä puheita, mutta myös tusinavitsejä, joita ihmiset kertovat toisilleen julkisissa käymälöissä. Hän pääsee eläytymään hengästyttävään gladiaattoritaisteluun erään kilpailijan ainutlaatuisesta näkökulmasta. Väkijoukossa kulkiessaan lukija tuntee ihollaan roomalaisten perheenemäntien intensiivisen katseen ja aistii ilmassa heidän hajuvesiensä tuoksun. Lukijalle paljastetaan myös pitoja valmistelevien kokkien työtavat, ja hänet laitetaan ihmettelemään jalosyntyisten patriisien ja rahvasta edustavien plebeijien paheita ja seksuaalisia tottumuksia.

Kustantaja: Art House
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789518844801
Ilmestymisvuosi: 2011
Kirjastoluokka: 9117

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.