YLI 25 EURON OSTOKSET SUOMEEN ILMAN POSTIKULUJA (raja normaalisti 50 €, tarjous voimassa 30.4.24 klo 23:59 asti)

Asuuko neiti Töölössä?
Ei saatavilla

Asuuko neiti Töölössä?

Heiskanen, Outi

Filmaattinen matkaopas kuvitteellisten helsinkiläisten todellisille asuinsijoille.

”Helsinki on kaunis kaupunki… mutta liika kiire pilaa senkin!” totesi jo komisario Palmu aikoinaan. On siis syytä hellittää hetkeksi ja lähteä kiertoajelulle elokuvien Helsinkiin. Stadiin, jossa asuvat niin Suomisen perhe kuin Kultamitalivaimo, Calamari Unionin Frankit, Pekka ja Pätkä… Outi Heiskasen ja Minna Santakarin filmaattinen matkaopas vie lukijansa fiktiivisten helsinkiläisten todellisille asuinsijoille.

Suomalaisen elokuvan meille näyttämä pääkaupunki on yhtä aikaa sekä totta että tarua. Toisinaan Helsinki on esittänyt tarinassa yhtä oleellista osaa kuin kuka tähti tahansa; toisinaan taas kaupunki on kurkistanut ikkunasta sisään pelkkänä pahvikulissina. Molemmissa tapauksissa miljööllä on ollut merkityksensä – se on ollut avain elokuvateoksen maailmaan, sen näkyvien ja näkymättömien arvojen äärelle.

Elokuvien esittämä Helsinki – sen maisemat, kadut ja kodit – on vuosien varrella muuttunut rajustikin. Miten ja milloin, juuri näihin kysymyksiin tämä kirja haluaa vastata. Viimeisessä luvussa tutustutaan lisäksi Helsingin elokuvateattereiden monivaiheiseen historiaan.

Asuuko neiti Töölössä? on mukaansatempaavasti kirjoitettu ja upeasti kuvitettu kunnianosoitus paitsi suomalaiselle elokuvalle ja Helsingille, myös kotimaisen elokuvan still-valokuvaajille, joiden ansiosta rakkaat muistikuvat Helsinki-elokuvista elävät vahvoina katsojien mielissä. Kirja on verraton lahja paitsi elokuvanystävälle myös jokaiselle Helsingistä ja sen historiasta kiinnostuneelle.

Kustantaja: Teos
Sidosasu:
ean: 9789518510157

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.