YLI 25 EURON OSTOKSET SUOMEEN ILMAN POSTIKULUJA (raja normaalisti 50 €, tarjous voimassa 30.4.24 klo 23:59 asti)

Voittokulku

Paasonen, Markku

Markku Paasonen (s. 1967) on opiskellut filosofiaa ja teologiaa Suomessa, Norjassa ja Saksassa. Häneltä on julkaistu kaksi runokokoelmaa, Aurinkopunos (1997) ja Verkko (1999).

Markku Paasosen teoksessa maleksitaan jäteröykkiöiden keskellä, kirjailijan pää kelluu formaliinissa luonnonhistorian museossa. Vapauden jumalattaresta on jäljellä vain huulet. Halut virtaavat pitkin kaupunkiruumiin putkistoa, vatsa ja kaatopaikka kihisevät elämää: ne ovat syntymisen ja tuhoutumisen, alituisen muodonmuutoksen lähdettä. Niin on kirjoituskin, jonka varjoista ja silmäkkeistä sikiävät lumoavat hirviöt.

(etulieve)


Kirjailijan kolmas kokoelma sisältää proosarunoja. Piirrokset kirjaan on tehnyt Jukka Korkeila. Kiiltomadon arvostelussa Ville Ropponen kirjoittaa: "Paasonen kirjoittaa villisti assosioivaa proosarunoutta. Aiempiin kokoelmiin verrattuna runojen rytmi on puheenomaisempi, ja runot sorvautuvat nyt enemmän kertomuksen muotoon. Tyylillisesti Paasonen rakentaa omalakista surrealismia." Voittokulun paikka on kaupunki. Se on myös yhtä kuin ruumis. Koneet ovat elollisia metrojunaa myöten. Nyt sanastoon liittyvät loka, epämääräisyys, rumiinjätökset, lemu, groteskius, viemärit, suolisto, levottomuus, unettomuus, elämän jatkuva epätäydellisyys, pelot. Myös yhteiskunnallisia sävyjä löytyy. Kriitikot ovat myös löytäneet kirjasta huumoria jopa romantiikkaa. "Kukapa ei lumoutuisi koneistosta joka tekee tuhoaan, hiertää suolten seinämiä kunnes syövyttävä neste valuu väärään onkaloon ja turmelee jotakin korvaamatonta: unen sinisen kartan?" (runosta Piiri) 

Kustantaja: Tammi
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789513121945
Ilmestymisvuosi: 2001
Kirjastoluokka: 84.2 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen3
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.