Lykätty salamurha

Paasonen, Markku

Unelma kielen läpinäkyvyydestä ihmisten - ja miksei koneidenkin - välillä elää ehkä väkevämpänä kuin koskaan. Mikä onkaan luontevampi ajatus kuin se, että sanat vastaavat asioita, olipa kyseessä sitten romaani tai tilinpäätös?

Voisiko olla jotain muuta? Kielen hiljainen, materiaalinen ulottuvuus, joka ei kiirehdi merkitsemään mitään vaan puhuu meille rytmissään, soinnissaan, kitkassaan ja sakeudessaan. Olemmeko kadottaneet sen?

Markku Paasonen avaa historian ja itsensä kautta tätä kielen outoa aluetta mutta myös kirjoittajan vaikenemista - hetkeä, jolloin käy selväksi, että sanat ovat luotaantyöntäviä, kauheita ja merkityksettömiä juuri silloin, kun ne vain ja ainoastaan merkitsevät.

Lykätty salamurha on kirjailijan kaunis ja vahva puheenvuoro kielen ja kirjallisuuden välineellistymistä vastaan. Se avaa korvat ulottuvuudelle, joka on koko ajan läsnä mutta vaatii silti herkkää taistelua puolestaan.

Markku Paasonen (s. 1967) on julkaissut muun muassa romaanit Suurenmoinen huviretki (2019) ja Pienet kalat syövät suuria kaloja (2014). Hänen proosarunotrilogiansa ensimmäinen osa Tulevassa maailmassa (2010) palkittiin valtion kirjallisuuspalkinnolla.

 

Kustantaja: Teos
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789523633407
Ilmestymisvuosi: 2023
Kirjastoluokka: 84.2 Kaunokirjallisuus
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2309Uutuustieto

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen10+
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha1
Rosebud Tiedekulma1
Rosebud Maria2
Rosebud Kuopio2
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.