YLI 25 EURON OSTOKSET SUOMEEN ILMAN POSTIKULUJA (raja normaalisti 50 €, tarjous voimassa 30.4.24 klo 23:59 asti)

Tulivuoren varjossa

Enqvist, Kari

Kosmologi Kari Enqvistin ajatuksia identiteetistä, paikasta ja maailmanajastamme Venäjän hyökkäyssodan vaikutuksen johdattelemana.

Viettäessään loppusyksyä 2022 Sisiliassa Etnan juurella kosmologi Kari Enqvist alkaa Venäjän hyökkäyssodasta järkyttyneenä pohtia aikakauttamme, Euroopan historiaa ja omaa osaansa siinä: Kuinka hänestä tuli hän, kuinka ajastamme tuli sellainen kuin se on, ja miten taustalla häilyvä tulivuori vaikuttaa tähän kaikkeen?

Peilatessaan maailmaa kuin vääristyneestä italialaisesta kuvastimesta Enqvist johdattaa lukijaa tunnistettavalla tyylillään Catanian tulivuoren tuhkan peittämiltä kaduilta niin Via Appialle kuin Lahden radiomastojen juurelle ja takaisin. Hän pohtii, miksi italialaiset kiinnittyvät voimakkaasti kotikyläänsä ja miten historian kerrostumat muokkaavat tulkintaamme maailmasta. Kaiken aikaa taustalla häilyy sota kuin tulivuoren profiili, jonka juurella elämä jatkuu omissa uomissaan, vaikka lumihuippuinen jättiläinen voi purkautua koska tahansa.

Kari Enqvist matkaa Hemingwayn jalanjäljissä kohti Caporetton kylää, jossa ensimmäisen maailmansodan surkeimmasta tappiosta syntyi hänen maailmanaikansa. Hän yhdistää henkilökohtaiset kokemuksensa aikakautemme suuriin linjoihin tavalla, joka saa lukijan uppoutumaan tekstiin ja pohtimaan omaa paikkaansa maailmassa.

Kosmologian professori emeritus Kari Enqvist on palkittu kirjoittaja ja tieteen popularisoija. Enqvist yhdistää taidolla niin fysiikkaa, historiaa kuin kirjallisuutta omiin havaintoihinsa maailmasta. Hän viihtyy erityisesti italialaisissa maisemissa.

 

Kustantaja: WSOY
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789510501634
Ilmestymisvuosi: 2024
Kirjastoluokka: 99.1 Elämäkerrat

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma1
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.