Sodankylä ikuisesti

von Bagh, Peter

Sodankylän filmifestivaali, "Midnight Sun Film Festival", järjestetään kesällä 2010 jo 25:nnen kerran. Alusta lähtien siitä tuli Ilmiö isolla iillä: maailman todennäköisesti pohjoisin filmifestivaali järjestetään napapiirin takaisessa kylässä, jossa kuin ihmeen kaupalla on vielä yksi aivan oikea elokuvateatteri. Muut esityspaikat ovat yläasteen koulun juhlasali ja iso sirkusteltta.

Sodankylästä on tullut elokuvan tuntijoille jonkinlainen "anti-Cannes", virallisten humujen ulkopuolella oleva tapahtuma, josta kukaan ei ole voinut kieltäytyä. Päärooli on annettu hyville elokuville, niiden tekijöille, niiden katsojille, ilman keinotekoisia raja-aitoja, ilman byrokratian ja kaupallisuuden kovia paineita.

Sodankylä Forever kokoaa kansiin festivaalin historiaa ja pyrkii tavoittamaan sen ainutlaatuisen hengen. Toinen ja ratkaiseva osuus kirjassa on tekijöiden äänillä. Peter von Bagh on haastatellut Sodankylässä yli 100 elokuvantekijää Coppolasta Formaniin ja Fullerista Wendersiin: puheenvuorojen kavalkadi on niin ajallisesti kuin maantieteellisesti vaikuttava otos elokuvan historiasta, puhumattakaan keskiyön auringon alla kerrotuista henkilökohtaisista muistoista ja kokemuksista.

Luvassa on siis elokuvan aarrekirja, jonka kuvamateriaali tulee olemaan runsas ja monipuolinen Peter von Baghin Tieto-Finlandia-palkitun Sinisen laulun tapaan.

Kustantaja: WSOY
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789510362907
Ilmestymisvuosi: 2010
Kirjastoluokka: 77.4

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Maria1
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 2
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.