Muisteja - Pieni elokuva 1950-luvun Oulusta

von Bagh, Peter

Muisteja - pieni elokuva 1950-luvun Oulusta kertoo lapsuudesta ja nuoruudesta suomalaisessa pikkukaupungissa 1950-luvulla. Elokuvan ohjaaja Peter von Bagh tekee aikamatkan kotikaupunkiinsa. Elokuva maalaa kaleidoskooppimaisen näyn pohjoisesta kaupungista ja sen hengestä. Eräs nuoruus, aikakausi ja kaupunki heräävät taianomaisesti henkiin. Elokuva on henkilökohtainen ja paikallinen, mutta samalla yleinen ja universaali. Laaja esseetyyppinen elokuva hyödyntää erilaista arkistomateriaalia: elokuvaa, valokuvia, maalauksia ja muitakin taideteoksia. Ainutlaatuista materiaalia on lukuisista museoista, arkistoista ja yksityishenkilöiden komeroiden kätköistä.

Peter von Baghin mielestä lapsuuden ja nuoruuden paikka on aina paras, koska siihen tiivistyy niin paljon, koko elämisen suuri illuusio. "Oulu on tällaisen teeman kuvauskohteena lupaavan ristiriitainen, sitäkin ilmaisevammin kun pohjaksi asettuu viattoman ikäkauden ehjä muisto", hän perustelee.
Elokuva jatkaa Peter von Baghin dokumenttielokuvien sarjaa. Hänen elokuvansa ovat kiertäneet menestyksekkäästi eri puolilla maailmaa. Maailmankuulu kriitikko Jonathan Rosenbaum valitsi von Baghin HELSINKI, IKUISESTI -elokuvan yhdeksi 2000-luvun ensimmäisen vuosikymmenen kymmenestä parhaasta elokuvasta.

Muun muassa Rotterdamin, Buenos Airesin ja Tromssan elokuvafestivaalit ovat esittäneet laajat retrospektiivit von Baghin tuotannosta. Hänet palkittiin toukokuussa Yhdysvalloissa merkittävällä kunnianosoituksella: 56. San Franciscon elokuvajuhlat luovutti silloin Mel Novikoff -palkinnon ”legendaariselle cinefiilille Peter von Baghille hänen elämäntyöstään kansainvälisen elokuvan parissa”.

Kustantaja: Illume
Sidosasu: dvd
ean: 12348
Ilmestymisvuosi: 2013
Kirjastoluokka: DVD

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen2
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio2
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.