Uusliberalismi Suomessa

Uusliberalismi Suomessa

Patomäki, Heikki

Suomessa juuri kukaan ei tunnustaudu uusliberalistiksi. Silti Suomea on jo pian parikymmentä vuotta uudistettu Ronald Reaganin ja Margaret Thatcherin oppien mukaisesti. Helsingin yliopiston kansainvälisen politiikan professorin Heikki Patomäen teos selittää tämän paradoksin ja sen syyt.

Suomen viimeaikainen historia on vain yksi muunnelma maailmanlaajuisesta uusliberalisaatiosta, joka pohjimmiltaan on itse itseään vahvistava tapahtumaketju. Uusliberalismin alkuperä on pienissä tapahtumissa ja valinnoissa, joiden vaikutukset ovat kasautuneet ja ohjanneet maailman huolestuttavalle polulle.

On tärkeää selvittää, kuinka uusliberalismi tuli Suomeen, mikä sen oppi ja visio oikein on ja mitkä sen todelliset vaikutukset ovat. Tässä kirjassa pohditaan myös tulevaisuuden vaihtoehtoja. Onko kansallisvaltio-Suomen aika jo ohi? Millaisia mahdollisia eurooppalaisia ja globaaleja tulevaisuuksia suomalaisilla on edessä? Millainen on Suomi ja maailma uusliberalismin jälkeen?

 

Kustantaja: WSOY
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789510325629
Ilmestymisvuosi: 2007
Kirjastoluokka: 36

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Maria0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 3
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.