Tobinin veron toteutus

Patomäki, Heikki

Maailmanlaajuiset finanssimarkkinat ovat kasvaneet räjähdysmäisesti. Hallitukset näyttävät olevan enemmän vastuussa nopeasti Iiikkuville investoijille kuin parlamenteille. Pääoma veroja on alennettu kaikkialla. Silti offshore-keskuksiin ja veroparatiiseihin on kertynyt 5000 miljardia dollaria, myös veronkierron toivossa.

Maailmanlaajuinen eriarvoisuus on syventynyt nopeammin kuin koskaan ihmiskunnan historiassa. Epävakaat finanssimarkkinat ovat myös synnyttäneet kriisin toisensa jälkeen. Kaikkialla miljoonat ihmiset ovat kärsineet valuutta ja arvopaperimarkkinoiden romahduksista.

James Tobin ehdotti jo 1970-luvulla alhaista veroa valuutanvaihdolle. Yhden prosentin globaali vero pienentäisi valuuttamarkkinoita tuntuvasti, ja lisäisi niiden vakautta. Samalla se toisi valtioille ja maailmanyhteisölle jaettavaksi satoja miljardeja dollareita lisää verotuloja. Näin varoja voitaisiin siirtää spekulaatioista - ja epätoivoisista yrityksistä hallita rahoitusmarkkinoita - esimerkiksi köyhyyden poistamiseen ja tuwotannollisiin investointeihin.

Veron toteuttamisen tiellä on kuitenkin ollut kaksi ongelmaa: veronkierron mahdollisuus ja poliittisen tahdon puute. Tässä kirjassa kehitetään uusi kahden vaiheen malli veron toteuttamiseksi. Se on myös kirjoittajien panos suomalaiseen, eurooppalaiseen ja maailmanlaajuiseen kampanjaan Tobinin veron puolesta.

Kustantaja: LIKE
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789515787088
Ilmestymisvuosi: 1999
Kirjastoluokka: 3652

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen2
Rosebud Citycenter0
Rosebud Maria0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 2
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.