YLI 25 EURON OSTOKSET SUOMEEN ILMAN POSTIKULUJA (raja normaalisti 50 €, tarjous voimassa 30.4.24 klo 23:59 asti)

Veren reitti

Hakola, Theo

Lahjakkaan kirjoittajan debyytti yhdistää historiallisia, runollisia ja farssimaisia aineksia 

Veren reitti poukkoilee halki 1900-luvun. Mittasuhteiltaan vääristyneessä maailmassa ammattiyhdistysliikkeiden alkuvaiheet, pariisilaistuneen jenkin arkipäivän toilailut sekä Espanjan verisen sisällissodan ensimmäiset laukaukset ja viimeiset suudelmat ovat sopusointuisia rajanaapureita. 

Jaska Jarvi on kulkenut pitkän matkan. Hän on taistellut Andalusiassa fasisteja vastaan, työskennellyt New Yorkissa pianonvirittäjänä ja viettänyt viimeiset kolmekymmentä vuotta Pariisissa kirjoittaakseen romaanin. Sattumalla on osansa, kun tämä itsemurhan partaalla horjuva, elämän kyllästyttämä veteraani löytää nuoren sukulaisensa suurkaupungin vilinästä. Peteristä tulee Jaskan perillinen. Jaska Jarvi saa elämälleen jatkoajan – mutta vain Peterin mielikuvituksessa. 

Esikoiskirjailija Theo Hakola kartoittaa oivallisesti yleismaailmallista ahdistusta ja miehistä heikkouden pelkoa, jotka kummittelevat vielä sukupolvienkin takaa. 

Suomalaisista sukujuurista polveutuva Theo Hakola (s. 1954) kasvoi Washingtonin Spokanessa, Yhdysvalloissa. Sekalaisten opintojen, työpaikkojen ja matkojen kautta hän asettui vuonna 1978 Pariisiin, jossa hän perusti genressään legendaariset postpunkyhtyeet Orchestre Rouge ja Passion Fodder. Vietettyään 1990-luvun taitteessa kuusi vuotta Los Angelesissa hän palasi Ranskaan. Paluunsa jälkeen hän on julkaissut neljä folk- ja countryhenkistä sooloalbumia sekä kirjoittanut musiikkinäytelmän La Chanson du Zorro Andalou (2000) ennen esikoisromaaninsa julkaisua Ranskassa toukokuussa 2001.

Kustantaja: WSOY
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789510272442
Ilmestymisvuosi: 2002
Kirjastoluokka: 84.5 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.