Gagarin kinoksessa
Ei saatavilla

Gagarin kinoksessa

Skiftesvik, Joni

”Gagarin kinoksessa on tekemistä täynnä, häijyllä huumorilla kevennettynä.”
(Anne Välinoro, Aamulehti 30.9. 2000.)

Inhimillinen heikkous ja kolkuttava omatunto ovat johtavia teemoja novellikokoelmassa Gagarin kinoksessa. Skiftesvik antaa tarinoidensa ja niiden ihmisten puhua turhia selittelemättä tutuissa, merellisissä maisemissa.


Novellissa Valopistooli ajattelemattomuuttaan näpistykseen sortunut miehenalku kärsii painajaismaisia tunnontuskia. Majakkamiehet on tosipohjainen kertomus kahden miehen traagisesta vaelluksesta Perämeren ahtojäissä. Fasaani-novellissa avioeron kokenut mies eheyttää elämäänsä vastuksista piittaamatta.
Junankuorikello on yllätyksellinen kuvaus yrityksestä oikaista sodanaikainen vääryys. Äiti ja Seija -novellissa kaksi naista taistelee paikasta miehen mielessä. Skiftesvikin varhaisesta tuotannosta tuttu riemastuttava aviopari, Viltteri ja Mallu, rakentaa yhteistä elämäänsä kertomuksissa Hometta ja Singeri-ukko.
Gagarin kinoksessa -teoksen novelleissa on nostalgiaa, mutta myös tämän päivän ymmärtämistä ja hyväksymistä. Joni Skiftesvik suhtautuu kertomustensa pieniin ja suuriin ihmisiin lämmöllä, rakastaen.

Kustantaja: WSOY
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789510250129
Ilmestymisvuosi: 2000
Kirjastoluokka: 842 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.