Pystyyn haudattu

Skiftesvik, Joni

Aaro, puolirampa kalastaja, elää vaimon kuoltua yksinäistä, nöyryytettyä elämäänsä Perämeren rannalla. Hänen ainoa elossa oleva poikansa Bruuno saapuu paikkakunnalle oltuaan vuosia merillä. Bruuno janoaa vastauksia kipeisiin kysymyksiin ja hautoo kostoa perheensä nöyryyttäjille. Mutta kuka on loppujen lopuksi hyvä ja kuka paha vai ovatko kaikki uhreja?

(Aila Luontola/ Sanojen aika)
Pohjoistuulen takana, Perämeren kivikkorannoilla kalastaja Aaro elää yhtä aikaa menneisyyttä ja tätä päivää. Vanhan miehen elämä avautuu vähä vähältä kuin merirysän nielu, kun hänen poikansa Bruuno saapuu redille mustalla laivalla, joka kantaa ylpeää nimeä Aldebaran. Isän ja pojan kohtaaminen pirstoo tyhjyyden tunteen ja kuolleet nousevat todistamaan vanhoista nöyryytyksistä.
Joni Skiftesvik leikkaa taitavasti kuin elokuvaohjaaja yhteen tätä päivää, eilistä, syntymää, luopumista. Aika ja paikka katoavat. Ne sulautuvat ikivanhaksi kysymykseksi: kuka on hyvä, kuka paha – vai ovatko kaikki vain olosuhteitten muovaamia tahdottomia vaeltajia.
Sillä hetkellä, kun kuolleitten tahto ulottuu ohjaamaan elävien liikkeitä kuoriutuu jokainen ilkialastomaksi raadollisten sivullisten piiskattavaksi. Silloin häväisty Lankku-Kristus ja merensoutaja Aaro saavat hyvityksen, mutta musta tähti Aldebaran vaatii oman palkkionsa.
Joni Skiftesvik on kirjoittanut romaanin, jolle antavat voimaa uskalias rakenne ja syvä myötäeläminen pienten unohdettujen ihmisten kanssa. 

Kustantaja: WSOY
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9510126136
Ilmestymisvuosi: 1984
Kirjastoluokka: 842 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.