YLI 25 EURON OSTOKSET SUOMEEN ILMAN POSTIKULUJA (raja normaalisti 50 €, tarjous voimassa 30.4.24 klo 23:59 asti)

Jade-trilogia
Ei saatavilla

Jade-trilogia

Kallio, Jyrki

Paketti sisältää Jyrki Kallion suomentamat ja toimittamat teokset Jadekasvot, Jadelähde ja Jadepeili.

Jadekasvot on kokoelma Kiinan vanhinta proosaa. Sen kertomukset ovat peräisin klassisesta proosa-antologiasta (Guwen guanzhi), joka on jo yli kolmensadan vuoden ajan kuulunut kiinalaiseen yleissivistykseen. Jadekasvot vie lukijan yli kahden vuosituhannen taakse ja samalla kiinalaisten kaikkein pysyvimpien arvojen pariin. Tarinoiden iskevyys ja veijarimaisuus on taannut niiden säilymisen elävänä perinteenä kaikkien Kiinan murroskausien läpi. Tarinoita on pidetty moraalisesti esikuvallisina, ja ne ovat myös opettaneet väittelytaitoa. Kielellisesti ne ovat vaikuttaneet modernin kiinalaisen lyhytproosan kehitykseen.

Jadelähde on kokoelma Kiinan varhaisemman keisarikauden tunnetuimpien ajattelijoiden kirjoituksia. Ne on valittu klassisesta proosa-antologiasta Guwen Guanzhi, joka on jo yli kolmensadan vuoden ajan kuulunut kiinalaiseen yleissivistykseen. Jadelähde kertoo hallitsijoiden huolista ja viljelijöiden vaikeuksista, kansan kärsimyksistä hallinnon alla ja hallintomiesten turhautumisesta esimiestensä alaisuudessa, sotaanlähdön tarpeellisuudesta ja sodankäynnin turmiollisuudesta, vääräoppisuuden vastustamisesta ja viinin vapauttavasta voimasta, koti-ikävästä ja erakkoelämästä, heiveröisistä kaakeista ja mulkosilmäisistä krokotiileistä, lohikäärmeistä ja jumalista. Kokoelman kirjoitukset auttavat ymmärtämään Kiinan historian käänteitä sekä kungfutselaista etiikkaa ja johdattavat lukijan itämaisen aatemaailman juurille. 

Jadepeili on kokoelma esseitä kahden kukoistavimman kiinalaisen dynastian - Songin (960-1279) ja Mingin (1368-1644) - ajoilta. Esseet on valittu klassisesta proosa-antologiasta Guwen guanzhi, joka on jo yli kolmensadan vuoden ajan kuulunut kiinalaiseen yleissivistykseen. Jadepeilin esseiden kirjo ulottuu herkistä maisemakuvauksista ja ekspressionistisista tunnelmapaloista juhlaviin muistokirjoituksiin ja naturalistisiin henkilökuviin. Esseitä yhdistää tinkimätön kirjallinen laatu ja moraalinen sanoma, joka esitetään välillä avoimen paatoksellisesti ja välillä satiiriin verhottuna. Jadepeilissä kuvastuvat sekä Kiinan myöhemmän keisarikauden yhteiskunnalliset olot että aatemaailma pelkoineen ja toiveineen. Kirjoittajien ihanteet eivät ole vanhentuneet eikä niiden pätevyys rajoitu vain Kiinaan. Jadepeili auttaa ymmärtämään perinteistä aasialaista ajattelua, mutta heijastaa yhtä lailla oman maailmamme menoa.

Kustantaja: Gaudeamus
Sidosasu:
ean: 6418616185365

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.